Gifts

| Dagligen
 
 
 
Hur fina människor har man inte runt omkring sig? Varje dag är jag tacksam över hur fina människor jag har runt omkring mig. Som alltid finns här i vått och torrt, lyssnar, stöttar och ställer upp. Även den tysta närvaron, att veta var man har sin nära på avstånd med inte långt i från. För jag träffar inte alla, alltid, men jag vet som sagt vart jag har dem, och det är det viktigaste. 
 
Fick så himla fina födelsedagspresenter, men framför allt allas närvaro på min födelsedag. Obeskrivligt. Fick som sagt Klong vasen av S när jag vaknade på min födelsedag. Blev verkligen såå glad. Har sucktat efter den ett bra tag nu och så var den där i min säng. Av mina vänner fick jag bubbel, dollar och en påse fyllt med spa-produkter, choklad, te och annat roligt. Blir så himla rörd och tacksam över hur väl de känner mig. 



Tomatsoppa

| Livsstil
 
 
 

Idag är det kallt, grått och regnigt i Skåne. Bestämde mig därför att kasta ihop en tomatsoppa till lunch, för att värma mig i kylan. Och det blev bättre än för väntat!

 
Jag använde mig utav:
2 burkar tomatkross
2 matskedar olivolja
1 stor klick tomatpure
1 skvätt grädde
1 pressad vitlök
1 grönsaksbuljong
1 tsk sambalolek
Oregano, salt & peppar.
 
Lät detta koka upp och kryddade efter smak. Sedan använde jag stavmixern och mixade till en slät yta. Serverade med en klick Cream fraiche och knäckebröd som tilltugg. Enkelt och gott! 



Min vecka..

| Dagligen
 
Happy monday! Idag vaknade vi upp av att regnet slog mot fönsterrutan. Men vad gör det när man kan tända värmeljus och avnjuta dagens första kopp kaffe i köket? Livskvalité det. Nu ska jag snart ta på mig för att gå bort mot skolan och fixa lite inför vår redovisning. Sedan ska jag fortsätta att beta av inlämningarna, så det inte ligger på hög när jag kommer hem från NYC. Kommer bli toppen! Har en härlig vecka framför mig, och det är jag tacksam över! Vad händer denna veckan? 
 
Måndag: Som jag nämnde här ovan så blir det skolarbete hela dagen, träning och en god middag ikväll. Inte så mycket mer än det, men ändå skönt att börja veckan med att beta av to-do-listan.
 
Tidag: Ska börja morgonen med ett träningspass innan jag ska jobba 11-20 på nya jobbet. Ser verkligen fram emot det. 
 
Onsdag: Börjar även onsdagen med träning följt med skolinlämningar samt förberedelse inför muntlig examination. På eftermiddagen ska vi spela badminton och storhandla lite. 
 
Torsdag: Hemmafix med tvätt, städning och även göra min muntliga examination i Psykiatri 2. Sedan är äntligen den kursen avklarad. Ska även växla pengar och handla det sista inför resan. På eftermiddagen blir det träning.
 
Fredag: Skola på förmiddagen och sedan mys med S resten utav dagen. Låter som en bra dag!
 
Helgen: Oplanerad. Massa mys med S, kanske en brunch med hans föräldrar. Packa inför resan, joggingtur i Bokskogen och lite promenader. NYC och vårrustet närmar sig!
 
 
 



Birthday brunch

| Dagligen, Inredning
Brunch-bordet, födelsedagsblommor och detaljer i köket..
 
Hur underbart är inte detta? Idag vaknade jag upp och gjorde kaffe till Amanda och S, tog en dusch och började sedan fixa i ordning lite i hemmet och mig själv. Klockan 11 vankades det födelsedagsbrunch tillsammans med mina fina flickor. Hade bakat scones med diverse tillbehör som lemoncurd, sylt, frukt, brieost med paprika. Bjöd även på amerikanska pannkakor med grädde, lönnsirap och nutella. Oslagbar kombo. Till det drack vi te, kaffe och juice. Väldigt gott och lyckat med andra ord. 
 
Efter brunchen tog jag på mig löparskorna och tog en liten joggingrunda. Vårruset närmar sig nu, och med mina benhinnor har jag tyvärr inte kunnat träna som jag velat. Dessutom är inte motivationen på topp heller. Men lite smått har jag kommit ut, och det är ljuvligt när man tagit sig runt. Minst sagt så har det varit en härlig söndag. Nu ska vi bara ta det lugnt i soffan, kolla någon film och äta lite fruktsallad ikväll. Ny vecka imorgon!



Rosépremiär

| Dagligen
 
 
Rosépremiär på balkongen! Igår eftermiddag anlände Amanda här för middag och övernattning, himla mysigt. Solen sken och vi tog oss en timmes promenad innan vi lagade vegetariska schnitzlar och annat gott. Dessutom hade vi rosépremiär på balkongen. Smakade ljuvligt mot värmen som blir där ute när solen står på. Senare kollade vi på Mitt feta Grekiska bröllop och somnade rätt tidigt. 
 



Och så kom förändringen..

| Dagligen
 
Se så fin hortensia som jag fick i födelsedag. Pryder fint på marmorbordet på balkongen.
 
En lördagsmorgon i lugnan ro! Helt ljuvligt att vakna upp tidigt, tassa ut i köket och förbereda frukosten med min käraste, kolla på ett avsnitt Suits i soffan och bara andas in lugnet. Det har minst sagt varit en omtumlande vecka, men avslutas med tillsammans med mina fina. Nu på förmiddagen är det som sagt lugnet som får tala, sedan blir det lite förberedelser inför min födelsedagsbrunch imorgon. Och ikväll kommer Amanda för middag, film och gotter. Fredagskvällen spenderades i Lund hos S föräldrar, med lite tacos, vin och snack hela kvällen lång. Verkligen jättemysigt!
 
Och så kom äntligen förändringen.. I måndags bytte jag nämligen jobb. Tyvärr inte smärtfritt och en glädjerik förändring - men det kommer bli otroligt bra för mig sedan när allting har lagt sig och jag har kommit in i det nya lite bättre. Har nämligen fått jobb på ett annat äldreboende som ligger utanför min stad, och känner redan att jag trivs där. Mycket kända ansikten på det nya jobbet och så. Det är roligt med förändringar!



26 år!

| Dagligen
En magisk påskhelg och ännu mer magi på sin födelsedag. I söndags blev jag väckt med liten frukostbricka och födelsedagspresent av min finaste. Fick öppna ett fint paket från Miljögården innehållandes Klong äng vas (adlinks) + två vitrinskåp som jag har suktat efter ett bra tag nu. Förhoppningsvis är inredningsshopping (läs: möbler) klar på ett tag nu. Räknade ut att vi har köpt minst en möbel varje månad i ett år nu (i snitt). Å denna månaden har det blivit persienner, nytt till balkongen (lounge, marmor-bord, stolar och ledlampor), hylla till köket och så vidare. Men ack vad härligt det känns nu. 
 
Efter frukosten, fixade vi oss och sedan körde vi in till Malmö för att gå på brunch på Rose Bar & Dining,  Renaissance. Har tidigare varit där på deras afternoon tea, och har då uppskattat deras mat, service och inredning i resturangen, och i söndags var inte något undantag. Gudomligt gott och bra service! Efter brunchen tog vi en liten promenad i innerstan innan vi körde till Landskrona.
 
I Landskrona körde vi först till mitt barndomshem, och den känslan.. En blandning mellan glädje, nostagli, klump i magen och lite besvikelse. Allt var mycket mindre än vad man tyckte när man var liten. Men otroligt mysigt att få se på sin födelsedag. Tack S ♥ Sedan körde vi till S kusin som hade kalas, där hade vi det trevligt med hans släkt innan vi tog en promenad vid Citadellet innan vi körde hem och drack bubbel på balkongen. Magisk födelsedag!
 
 
 



Påskhelgen

| Dagligen
Fin påskdukning i gult tema hos S morföräldrar.
 
Glad Påsk på er! Idag har vi äntligen vaknat till sol här i Skåne, igår var det fruktansvärda regnskurar blandat med lite snö. Så idag ska vi passa på att ta en långpromenad innan vi beger oss till Malmö för min födelsedagsbunch (fyller år idag) och sedan vidare till Landskrona för kalas. 
 
Min påskhelg har varit fantastisk! Efter jobbet i fredags körde vi till S morföräldrar för varmröktlax och mys hela kvällen. Och igår var vi både i Köpenhamn och Lund trots det tråkiga vädret. Men ack så mysigt vi hade det. Å nu är det toppen väder, min födelsedag och en underbar dag väntar  - man kan inte önska sig något annat.
 
Hur har er påskhelg varit?



I naturen

| Dagligen
 
I naturen andas jag. Denna helgen blev inte riktigt som jag hade planerat. Efter en kaotisk fredag, så är det kanske lika bra att det inte blev som det skulle - för chansen till återhämtning. Min dag började med jobbiga besked i skolan, som jag hoppas att de löser. För vi ska visst redovisa vårt gymnasiearbete (Saluhallen) under den veckan som jag är i NYC, och det är inte alls enligt schemat som vi fick ut i början av terminen. Så en klump i magen redan där + mer info om hur upplägget och redovisningen ska gå till.. sådant vi ej fått reda på innan. Ja, ni förstår - kanske i-landsproblem senare, men det var inte roligt där och då. Möttes sedan av kaos på jobbet, vilket var mindre trevligt. När vi hade en lugn stund möttes vi då av händelserna i Stockholm. Fy alltså! Så obeskrivligt.<3
 
Och javisst, det hade kanske inte behövt leda till att vi ställde in att min mamma skulle komma ner, men hellre det säkra före det osäkra. Man vet inte ifall det blir någon kedjereaktion eller liknande. Tråkigt, men sant.
I stället har S och jag spenderat helgen med sovmorgnar, goda frukostar, en tur till Center Syd för lite shopping och lunch. Å idag har vi spenderat förmiddagen i Bokskogen med jogging, liten rundtur i närområdet, påskstädat lägenheten och avnjutit lite goda delikatesser på balkongen. Livskvalité mitt i stressen. Nu väntar en promenad längst kusten innan vi kopplar av i soffan och vilar upp oss för en veckas jobb, påsk och födelsedagsfirande.



furnished on my balcony

| Inredning
 
God morgon! Sitter med morgonkaffet i högsta hugg och tänkte försöka läsa lite kurslitteratur innan dagens agenda. Idag ska nämligen jag och Beatrice åka till saluhallen i malmö. Hursomhaver, hade gärna tagit min frukostbricka med mig ut på balkongen idag. För igår fixade vi till här lite efter en tur på Ikea, och jag tycker det blev mycket bättre! Nu återstår lite mer textiler här iform av gardiner, kuddar och sittdynor samt belysning och så klart blommor. 
 
Balkongen är avlång och inte så bred. För tre år sedan när jag flyttade in så la vi trätrallen och köpte tre delar av loungen, men nu bestämde jag och S för att köpa till den sista delen som är närmast i bild + lilla pallen som ska agera som avlastningsbord för kaffe, fika eller annan dryck (ett glas prosecco hade varit trevligt). När vi var klara med fixandet igår la vi oss raklånga i loungen och njöt av våra prestationer. Njöda!
 
Balkongsdörren öppnas till höger, därmed ser man loungen till vänster först. Men om man sedan kollar till höger har vi nu köpt ett marmorbord med gjutjärnsfot och två caféstolar. Lite parisig feeling över det hela. Här ser vi oss äta många av sommarens frukostar, dricka eftermiddagskaffet eller bara ta det lugnt. Nu återstår det som sagt lite lösningar för gardiner, blommor och sedan ska vi sätta upp ledlampor! 
 
 
 
Vad tycker ni? 



Cozy feeling in my bedroom

| Inredning
 
Okej, jag trodde jag var klar med mitt sovrum - men när jag ser denna bilden från Jotex så vill jag ändra om! Mysiga textiler, underbar pall som sängbord, snittblommor, guldfärgade detaljer (och tala inte ens om boxen på golvet).. De har skapat en sådan ombonad känsla som jag hela tiden är ute efter men känner att jag inte lyckas med.
 
Repost på mitt sovrum:
 
 
Den dära ombonade känslan tycker jag är svårt att skapa. För mig som älskar det ljusa och stilrena kan det kännas väldigt plottrigt och kladdigt med för mycket inredning och textiler. Eller så är det bara en fix idé som jag har fått för mig. Och misstro mig inte, jag älskar mitt sovrum & hem mer nu än någonsin (och då har jag i stort sätt gjort om hela) men jag känner själv att jag inte får till den där ombonade känslan som på Jotex-bilden t.ex. Har ni några tips? 



Tio saker i april

| Dagligen
 
Lite svårt att förstå att det redan är april, men helt underbart! Det betyder en månad av mycket skoj för min del och en månad närmare examen. Kan knappast bli bättre! Mars tycker jag har gått himla fort, och mycket har hänt för min del. Så jag hoppas att april och vårvädret blir lika bra!
 
• mamma kommer ner i helgen och får äntligen träffa S.
• Påsk och allt vad som tillhör
• Födelsedag för lilla mig - vilket betyder spa!
• Födelsedagsbrunch med mina töser
• nedräkning till New York
• lite hårdare löpträning inför vårruset
• avsluta två kurser i skolan
• boka resa till hösten med S
• fixa klart på balkongen
• och så hoppas jag på en liten större förändring..