Fotografering på ett rapsfält

| Dagligen, Fotografier
 
 
I förra veckan var jag ute på ett rapsfält och knäppte magiska bilder på Sandra och hennes dotter. Min kamera har legat och dammat ett bra tag nu, så det var verkligen på tiden att bege sig ut för lite fotografering. Och vad passade då inte bättre än att göra det på ett rapsfält här i Skåne, med en häst, och en oslagbar duo? Har långt i från redigerat bilderna jag tog, men några få har jag hunnit med mellan alla andra to do saker, och är väldigt nöjd hittills. Det är något speciellt att fotografera barn, oskuldsfullt, naturligt och lite busigt. 
 
Självklart hoppas jag att få utvecklas mer med fotograferandet och framför allt nu när skolan är slut. Vill verkligen ha något bredvid jobbet, annars klättrar jag på väggarna. Och detta hade varit perfekt! Utvecklas och utveckla. Fortsätta skapa och använda sin kreativitet! Jag får spåna extra noga på detta nu och hoppas på att det händer något inom snar framtid. 



Last one

| Dagligen
 
 
Sista ryket här nu.. och jag talar givetvis om sista inlämningen. Dessvärre har jag mycket tankar om sista frågan som handlar om etiska dilemman, för man kan skriva hur mycket som helst ju! Och intressant är det också.. Men det tar sig till slut och skönt ska det bli. 



Brooklyn Bridge

| Dagligen
 
 
 
En trött och grå måndag som denna drömmer jag mig bort till en tisdag början av maj.. Denna dag började vi med en frukost i Lower Manhattan innan det var dags att åka helikopter över The big apple! Alltså, wow! Det är bland det häftigaste jag varit med om, helt klart. Det var så fint väder, allting lyste verkligen upp lite extra, och känslan i helikoptern var verkligen outstanding. 
 
Efter denna euforiska upplevelsen så tog vi båten över till Brooklyn och hamnade på en mysig italiensk resturang där vi åt en lätt lunch. Smakade gudomligt även om jag bara tog en sallad, och cappuccinon där var nästan lika god i Little Italy. Lovely! Efter en liten paus började vi gå mot Brooklyn Bridge som vi sedan gick över tillbaka till Manhattan. Mycket trafikerad bro av både cyklister, bilister och gångtrafikanter. Stor turistattraktion. Men det var en upplevelse i sig att gå över där, kolla ut över New Jersey och samtidigt se Lower Manhattan skyline. En fin dag!
 
Nu ska jag cykla mot stan i ett väderlag som ser ut att komma regn vilken sekund som helst. I stan ska jag träffa min saknade Amanda för lite lunch och kanske shopping, vi får se. I eftermiddag ska jag skriva min sista inlämning och göra lite god mat.
 



One perfect sunday

| Dagligen
A perfect morning starts with coffee.. Eller vad tycker ni? Äntligen en morgon utan alarm, säger jag. Vaknade av mig själv vid åtta, gick upp och gjorde en lyxkaffe samt lite frukost som jag tog in till sängen. Det uppskattar jag så mycket! Efter frukosten valde jag att stanna kvar under täcket och läsa en roman. Alltså åh, jag blir helt lyrisk av tillvaron just nu. Det senaste året har varit en dröm för mig och jag är ofantligt lycklig. 
 
Nu har jag placerat mig i loungen på balkongen, efter ha städat lägenheten, med dagens andra kopp kaffe och en stor flaska med vatten. Här ska jag spendera närmaste timmen innan jag ska laga lite mat och matlådor i form av stroganoff. Sedan bär det av till blomsterhuset för att köpa en morsdagsblomma till S fina mamma, och vidare mot lite kvällsjobb. Imorgon är jag ledig och har lite inplanerat + ska skriva min sista inlämning sedan är jag klar som undersköterska och det är bannemig på tiden. Nu väntar jag ivrigt på intagningen till hösten.. 
 
Hoppas att ni får en trevlig söndag och firar era mödrar ordentligt!
Mamma, jag älskar dig ♥
 
 
 



En bättre fredag..

| Dagligen
 
Lördag och vi vaknar ännu en dag till fint sommarväder.. Lite svårt att ta in att det faktiskt är sommar, det slog oss rätt hårt när jag kom hem från New York. Veckan innan var det nämligen kallt och ruggigt. Jag klagar inte dock!  Har längtat efter värmare väder och vad sommaren har att erbjuda (förutom jobb vill säga). Att dagarna blir längre och ljusare är helt underbart. Så igår efter jobbet blev jag hämtad och vi körde till Lomma Hamn för en mysig promenad. Det var faktiskt här vi träffades första gången, och jag tycker självklart att platsen är både vacker och magisk. Som ni kanske har förstått så älskar vi att köra längst kusten och till olika hamnar, det är vi.
 
Efter promenaden begav vi oss till Lund och resturang VED för en liten middag på uteserveringen. Mycket folk redan kl 17 när vi hade bokat bord. Dessutom var det matnatten i Lund, därmed var det extra mycket där då. VED har specialiserat sig på mellanstora rätter och rekommenderar därmed att man väljer minst 2-3 rätter per person. Jag valde därför grillad ankbröst med valnötter och rödvinssås samt en tallrik med mozzarella, ruccola, hasselnötter och hallonvinegrät. Gudomligt gott! Medan S tog vedugnsbakad pizza som också var fantastisk!
 
 
 
 
Nu väntar dock jobbhelg och det vill säga en heldag idag.. :-)



Four favorites

| Skönhet
 
Fyra skönhetsfavoriter denna lediga torsdag.. Jag kan ärligt säga att jag har tappat det här med smink och skönhet ganska mycket det senaste faktiskt. Vet inte vad som har gjort det men det tilltalar inte mig på samma sätt, tyvärr. Men hoppas att det kommer tillbaka under sommaren! 
 
Oavsett hur som haver så tänkte jag visa de små favoriterna som jag faktiskt har här hemma i hyllan. Detta inkluderat min nya lilla necesärr från Michael Kors som jag handlade i New York, eller rättare sagt på Woodbury outleten. Den är i den perfekta rosa färgen som var lite svårt att få till på bild, men någorlunda, där remsan i mitten är lite mörkare rosa och skimrar. Nu till sommaren brukar jag i stort sätt bara ha lite puder, mascara och målade ögonbryn, något läppstift eller läppglans - då är denna perfekt att bevara sminket i och samtidigt ta med sig om man ska iväg.
 
 
 
Det transperanta hårda pudret från Chanel har jag haft i två år nu och jag är fortfarande lika nöjd + nu börjar det nå botten av höljet. Köpte det i Stockholm på NK men vet att Kicks och andra återförsäljare också har det. Och för att fortsätta med Chanel så månadens färg May är även nuvarande favoriten, igen.  Eftersom jag jobbar inom vården så får jag inte använda nagellack, och glömmer därmed lätt av att måla när jag exempelvis är ledig lite längre. Men tårnaglarna ska faktiskt också vara fina, och det blir dem utav denna.
 
Sist ut är Urban Decay Naked basics, en liten palett med ljusa, beiga, brun och svarta ögonskuggor. Fick denna i födelsedag och blev helt förälskad. Har haft naked 2 tidigare men den förstördes när jag tappade den, tyvärr. Var en ljuvlig födelsedagspresent att öppna må ni tro. 



Botaniska trädgården, Lund.

| Dagligen
 
 
Idag hamnade vi i en blomstrande trädgård. När båda är lediga är det roligt att hitta på något som inte kräver alldeles för mycket engangemang eller planering, så dagens tur till Botaniska trädgård uppfyllde vår önskan av dagens "stora" aktivitet för dagen. Alltså är vi redan hemma och har redan avverkat en timmes promenad i trädgården och plocksallad till lunch ute i Lomma vid stranden. 
 
Vi båda uppskattar sådant här, att göra småsaker som att promenera bland grönska, ta en lunch vid stranden (som vi även gjorde fast i Lomma..) eller bara en kort promenad här hemma. Dessutom älskar vi båda fotografera och det är ju roligt med naturmotiv. Mycket utav bilderna som har hamnat här på bloggen det senaste är dessutom från S samsung kamera då jag tycker den får ypperligt bra bilder. Klara och fina färger! Har tänkt mig köpa en liten kompaktsystemkamera som får plats i mindre väskor, men efter jag fick låna kamera till New York fick jag dessvärre lite avsmak för det. Finns fler kameror på marknaden, jag vet, men det är en djungel även det..
 
 
 
 
 



Kalasigt

| Dagligen
 
 

Kalaset är undan diskat och solen har nått vår stad. Ni önskade lite tips för tillställningar och vad man kan bjuda på, och visst ska ni få det. Ljuvligt med olika sorters tillställningar, eller vad tycker ni? 

 
Ett vinnande koncept som jag vet att mina gäster är det dära lilla extra. Detaljer är alltid a och o i det mesta, även så här. Kan det vara en så enkel sak som hembakat istället för köpta kakor, eller en doft i hemmet som gör det lilla extra. 
 
Idag bjöd vi på hallonpaj med havre i smuldegen med vaniljsås, kladdkaka med grädde, nutella muffins, sockerkaka med citronsmak och givetvis frukt och bär i form av jordgubbar, blåbär, vindruvor och melon. Färgerna är tilltalande, lockar ögat och smakar ljuvligt tillsammans med allt det söta. 
 
 
 
 

Jag själv uppskattar när det är fint uppdukat och stationerat på något bord eller så. Idag använde vi oss av vårt köksbord som är i perfekt höjd men aningen litet. Gick superbra då vi inte hade sådär supermycket att bjuda på. När jag hade brunchen blev det köksbänken, dock aningen trångt med sakerna. Valde istället att placera kaffekopparna med servett i örat på dem på köksbänken idag, även assietterna då de var nära kaffet. Lyckat!

Kalaset blev minst sagt uppskattat för alla, framför allt födelsedagsbarnet. 
 
Nu blir det promenad och sedan kör vi mot Lund för middag



Idag är det ingen vanlig dag..

| Dagligen
 
 
För idag är det Simons födelsedag! Hurra hurra hurra! Fast på bilderna kan man tro att det är min födelsedag, hehe. Idag är det som sagt min fina sambos födelsedag och det ska självfallet firas med pompa och ståt. Han är dessvärre helt tvärtemot mig på denna punkten - han gillar inte att fira födelsedagar och det är nästan helt obegripligt för mig, haha. Älskar födelsedagar! 
 
Så idag har han blivit väckt med frukost och presenter (bilderna) på sängen. Och nu inväntar vi hans underbara familj och släkt. Inte träffat dem sedan min födelsedag, och jag har innerligt saknat dem, haha! Ni vet ju hur jag älskar att fixa inför sådana här tillställningar, det är mitt esse. Så igår ställde jag mig och bakade lite olika sorters godsaker, handlade och piffade till här - så nu ska vi bara duka fram det så är vi redo för en trevlig stund med hans familj sen. 
 
Tror jag lyckades med presenterna.. men framför allt med rosorna ;-)
 



On fridays we update!

| Dagligen

Äntligen fredag, eller vad säger ni? 

Jag såg att inlägget om Central Park blev helt knasigt och har tyvärr inte haft tid till att rätta det eller gå över mina bilder från New York ännu, därmed har jag bloggat från mobilen.. Ska fixa det så fort tillfället ges!

Min fredag har börjat med en morgonpromenad tillsammans med min andre hälft och har nu ätit frukost ute på balkongen. Hur underbart! Nu blir det till att skumläsa genom kurslitteraturen en sista gång innan skolan och slutprov i demenssjukdomar. Intressant! Har fått jobb på en demensavdelning, så det kommer väldigt passande det här. Efter skolan blir det en liten träff i stan innan jag promenerar hem för att fixa mig. Ikväll ska vi ut och äta för imorgon fyller S år. Himla mysigt! En bra fredag med andra ord.




Båttur i Central Park

| Dagligen, Resor

En lunch och båttur i Central Park.. var precis vad vi behövde! Dagen vi var uppe i Empire Stat Building, promenerade vi även upp till Central Park. På väg upp passerade vi mycket turistattraktioner som Rocka Fella, Trump Tower, och annat på 5th ave. Det var helt enkelt bara att promenera samma gata uppåt och sedan kommer man till South Central Park. 


Vi köpte faktiskt med oss varsin sallad från Rocka Fella som vi avnjöt vid ån som går genom parken. Detta i solsken och till fågelkvitter. Att komma in i parken efter högljuda och högt trafikerade gator, var lugnet sig själv. Planen var egentligen inte att promenera i parken, men vi valde att göra det. Och det är vi glada för nu i efterhand.

Längre in i parken kom vi till The loeb boat house och bestämde oss för att ro båt en stund. Det var oerhört mysigt! Något man vill uppleva igen, verkligen. Får nästan gåshud igen när jag tänker på det!




The View from Empire State Building

| Dagligen
 
En duva uppe på Empire State Building blickar över staden..
 
Måndag och ny spännande vecka är här! Det är skönt att vara hemma i sin lägenhet må jag lova, haha. Att dela hotellrum med tre andra tjejer med olika behov var inte igår man gjorde. Men ack så mysigt. Helgen har gått i ett svep sedan jag kom hem i fredags eftermiddag. Planet var försenat från New York till London, så vi blev strandade där i 2 timmar innan vi kunde åka mot Köpenhamn. Men turen i oturen var det, för någon av våra väskor var incheckade med fel nummer och det fixade en snäll kvinna i London. 
 
Vet inte riktigt hur jag ska skriva om allt som jag har upplevt i New York. Ska jag dela upp det eller blanda inläggen? Tror jag i alla fall börjar med en av de mäktigaste sakerna, och det får vara Empire State Building. Hit upp åkte vi tidigt på måndagen efter frukostbuffe i samma byggnad. Empire låg på samma gata som vårt hotell - alltså mitt i smeten. Och därmed något vi såg hela tiden när vi befann oss i det området. Hit hade vi redan innan köpt biljetter, och detta var dessutom VIP-biljetter så vi slapp all kö förutom i hissen, såklart. Vilket var otroligt skönt då det är olika steg man får gå igenom för att komma upp till våning 86 och utsikten. 
 
 
Chrysler building och vy över Manhattan
 
 
Central Park bakom skyskraporna
 
 
 
Empire Stat Building var som sagt mäkigt! Det pirrade i magen när man stod där uppe och blickade över denna stora och tätbebygda stad. Helt otroligt vad mycket som får plats på denna yta! Efter någon dags vandring i New York så kände man till en hel del och kunde peka ut och uppskatta det på ett helt annat sätt. Underbart!



We heart you, New York.

| Dagligen
 
New York, helt magisk stad! Vet inte var man ska börja - men antingen älskar man staden, eller så gör man inte det. Det är stora kulturkrockar att komma från en liten stad i Skåne till stora New York. Men mitt tjejgäng älskade det. Mycket intryck efter en intensiv vecka, så det kommer inlägg om resan. Idag blir det dock kaffe i sängen fram tills  jag ska jobba ikväll! Ha en fin lördag <3



New in: Desenio

| Dagligen, Inredning

- I samarbete med Desenio -

 

I födelsedagspresent fick jag dessa fina vitrinskåp avmin fina sambo och samtidigt fick jag även chansen till att beställa nya fina tavlor till hemmet. Hur bra? Tillsammans med Desenio har jag fått ett hem med sju nya tavlor och ingen är lyckligare än jag.

Vet ni vad? Jag tänkte ge er en rabattkod som ger er hela 25% på Desenio! Camillale25, och koden gäller mellan 9 till 11 maj så skynda! (Gäller ej handpicked/ramar)

Mina favoritmotiv hittar ni här och här.

 
 

I vardagsrummet har jag även bytt ut motiven ovanför soffan, och blev supernöjd.

Älskar de blåa motiven, lite havskänsla - vågor. Och sedan blev det även två motiv på Paris!

 

I sovrummet ska vi få upp dessa två motiven. Roligt när tavlorna passar båda två :)




New York City

| Dagligen

Idag åker vi äntligen till NYC, jag och mina tre tjejvänner. Vi har faktiskt en fullspäckad vecka, där både mat, shopping, lite turistande och kulturella saker är inkluderade. Men idag åker vi i 11,5h, mellanlandar i London, och eftersom dem är 6 timmar bakom oss - så är vi framme vid 12 på förmiddagen. Lovely! Dessvärre blev jag krasslig i halsen efter vårruset men hoppas att det lägger sig snart. Kommer bli en toppen vecka! 




Brunch i mängder

| Dagligen
 
 
1 maj! Och idag har vi fått äran att vakna upp till solsken, ljuvligt. Idag blir det en bra dag, det känner jag på mig. Ska nämligen snart åka mot Ystad och Ystad Saltsjö Bad för att äta brunch med min fina vän & hennes bebis. En liten försenad födelsedagspresent, om man säger så. Ska bli väldigt mysigt och skönt att komma ut på en lite tur. Därefter tar jag tåget direkt till Lund för att grilla i S föräldras koloni. Bra ledig (och röd dag).
 
Gårdagen bjöd på en joggingtur samt lite hemmaträning efteråt. På eftermiddagen kom S föräldrar hit för en sen brunch, mycket Nespresso-kaffe och mys på balkongen. Blir härlig värme där när solen står på. Senare på kvällen kollade vi bara film här hemma, himla mysigt. Brunch igår, brunch idag - har jag sagt att jag älskar brunch?
 
Visst ser det ljuvligt ut med färska bär och frukter? Blåbär, hallon, jordgubbar, skivad apelsin och melon. Det är verkligen sommar feeling för mig. Vill försöka ha det hemma i kylen resten utav våren/sommaren. Har nämligen lite planer nu efter resan. Nej, dags att packa väskan och bege sig mot Ystad Saltsjö Bad!



Maj

| Dagligen
 
Wiho! Nu är maj-månad äntligen är och jag jubblar. Det har varit en månad som har varit efterlängtad ett himla bra tag nu, och så var den redan här. April har bjudit på mycket olika saker. Allt från jätteglada stunder till mer stressiga och jobbiga sådana. Prickade av listan rätt så bra, men listan över maj känns ju betydligt mer spännande. Detta händer i maj.. 
 
2:a maj springer jag vårrustet i Malmö tillsammans med 9 andra tjejer
 
3:e åker vi mot Köpenhamn för att bo där under natten
 
4 - 12:e NYC tillsammans med finaste tjejerna!!
 
Den 20 maj fyller S år! Och det kommer självklart firas.
 
Dessutom ska min mamma äntligen komma ner.
 
Och skolan lider mot sitt slut!!!
 
Känns som maj kommer bli en superbra månad helt enkelt :)