Happy Thursday!

| Dagligen, Inredning
Sista november och det är jul i vårt hem! Ikväll jobbar jag veckans tredje och sista pass, vilket är efterlängtat. Det väntas en ledig helg med extra mys, som startar redan imorgon. Får besök av min fina vän och hennes dotter på förmiddagen medan jag varvar tvättpass och sista bakningen inför helgen. På eftermiddagen/kvällen väntas det en dejt med min fina fästman i Lund. Innan dess vill jag försöka hinna fixa ordning i hemmet och diverse inför helgen. Vi ska nämligen ha adventsfikor, inte en utan två. Både lördag och söndag. Så då vill jag ha allt klart innan dess.. Och det är därför vi har kört julpynt hela veckan, och även därför granen redan är uppe. Men wow, vilken myskänsla!
 
 



Snapshots från Paris

| Resor

Obligatoriska flyplansbilden | Innergården på hotellet

 
Söt vagn som sålde nutella crepes | Godaste varmchokladen på Angelina's
 
 
Academie Nationale de Musique (Opera hus) | Céline på Avenue Montaigne
 
 
En gammal Citroen på hotellet | Obiligatoriska turistbilden 
 
Paris, je t'aime! 
Vår mapp i datorn är ganska överfylld med bilder från vår resa. Därmed har det varit svårt att sålla ut bilder till bloggen, men tänkte att vi kör lite snapshots idag. Detta är definitivt en resa som jag vill göra igen och igen. Under resan var jag helt upprymd, i stor sätt hela tiden, och njöt verkligen för varje minut som vi hade i Paris. Att vi dessutom hade fantastiskt väder i slutet av oktober (14 grader) gjorde allt lite extra bra. Dessutom är sådana här återblickar underbara, då man återigen blir alldeles glad och lycklig i själen. Paris tillsammans med Simon älskade jag enormt mycket. Nu planerar jag inför nästa resa..
 
Nästa resa blir med mina brudtärnor i slutet av mars. Detta är en resa i det sunda tecknet och inför bröllopet. Något som jag verkligen uppskattar och älskar att göra, nämligen att bo på spa. Sedan blir det även en liten weekend tillsammans med fästmannen under april-månad, kanske i samband med min födelsedag. Och en weekend i samband med bröllopet. I höst blir det bröllopsresa och ännu en weekend, är det tänkt. Vill ni veta var vi hade tänkt att resa?



Halvår

| Bröllop, Dagligen
 
Ett halvår som förlovade - ett halvår kvar tills vår stora dag! Kan inte förstå eller ta in att det enbart är ett halvår kvar tills vi ska samla våra familjer, våra vänner och allt därtill för att ha en underbar dag tillsammans med dem samtidigt som vi säger Ja till varandra. Tiden går alldeles för fort nu känner jag, hehe!
 
Vår historia är inte lång men den är vår. Dagen som jag träffade Simon, då träffade jag verkligen min andre hälft. Känslan som infann sig i mitt inre går inte att förklara med ord - men det är äkta kärlek. Jag fann min pusselbit, min själsfränd och bästa vän den dagen i maj. Och det ska bli en ära att få dela mitt liv med honom, dela hans efternamn och våra familjer blir en. Denna glädjen att få dela min vardag med honom är den bästa jag känt. Detta är sanslöst underbart och jag tror att vår dag, om ett halvår, kommer bli lika magiskt som han är ♥



Stilfull jul

| Inredning, Julinspiration
 
Hemmet doftar saffransbullar och trots vackert väder så fuskar jag med lite julmusik också. Tog mig en promenad tidigare i förmiddags, sedan dess har jag spenderat mestadelen utav dagen i köket och bakat. Nu har jag precis ätit en sen lunch och samlar energi för att göra lite till här hemma innan fästmannen kommer hem. Vi har lyxen att få äta middag tillsammans ikväll, så då får man göra något speciellt. Imorgon ska jag nämligen äta julbord med jobb och på lördag är det kvällspass som gäller.
 
Nu försöker jag ett nytt försök med mitt julpynt här, hehe. Jag må ha bra bildkvalité i min nya Samsung S8, men inget är lika bra som en riktig kamera, eller? Idag blev dessa bilderna ↑ bättre - därmed får de infinna sig här i bloggen i stället för gårdagens inlägg. 
 
Julpynt i stilrent format, kan man säga så? Årets färger är som sagt vitt, grått och guld - som ni ser här ovan. Fyndade glaskuben och julkulorna på Ikea sist vi var där, och jag tycker att det blev riktigt fint med tre stycken julkulor i kuben som dekoration. Klongen har fått sig tre (plast) blommor i sig och sedan har jag plockat fram mina ljusstakar i glas som jag har fått ärva av min mormor och även fått av min far. Känns extra fint att plocka fram dem nu till jul. Enkelt, stilfullt och fint - precis som jag tycker om det. Ska byta ut klängväxten mot en inomhus gran och lite så också. 



Julklappar till hemmet

| Julinspiration
- Inlägget innehåller reklamlänkar -
 
God morgon! Idag är äntligen min lediga torsdag här, och jag fick avboka allt som jag hade inplanerat för att vila upp mig. Avslutade nämligen jobbpass nio av nio (i rad) igårkväll - därmed är energin rätt låg. Så idag tänkte jag ta chansen till att pyssla hemma, kanske baka inför nästa helgs adventsfikor och småpynta lite. Ta det lugnt, helt enkelt. 
 
Medan jag själv ska börja att slå in lite julklappar, (alla som vi har köpt till kommer nästa vecka på fika) tänkte jag börja tipsa er lite smått vad ni kan köpa till era nära och kära. Gåvorna behöver inte kosta en förmögenhet, det tycker jag inte man ska lägga på julklappar. Utan tanken och känslan bakom varje gåva är viktigare än priset. Nu börjar jag dock med lite dyrare julklappstips här nedan, men jag förespråkar hellre en upplevelse som att bli hembjuden på middag eller en biobiljett än dyra saker så här vid årets slut.
 
 
 
Årets julklappstips utgår jag ifrån vad jag själv önskar/hade kunnat önska mig. Och alla tips kan man båda öka eller minska i budget - för som sagt så tycker jag inte man ska lägga ner en förmögenhet på gåvor till andra. Julen handlar om så mycket mer än just julklappar, eller hur? 
 
Ljusstake & kalenderljus från George Jensen är något som alla hem
kan bli glada över. Kalenderljuset kan man ha även nästa år!
 
En stilfull vattenkokare från Smeg lyfter köket och underlättar
tebryggningen. Himla snygg serie.
 
Parljus från Ester & Erik får gärna pryda mitt hem året runt. 
Ljusstakarna är också så stilrena.
 
Nya handdukar i fin kvalité vore något att få. Mjuka klappar uppskattars också.
Som ni vet älskar jag Lexingtons handdukar och vet att 
man uppskattar att få de som en gåva.
 
Termos till alla kaffestunder behövs här hemma, 
och denna från Bernadotte (George Jensen) är ju en vacker skapelse.
 
Doftljus i all ära! Älskar när hemmet luktar så där gott.
Voluspa har flera olika sett med ljuskombinationer till julen.
Skynda fynda!



Vår första bröllopsgåva

| Bröllop
 
Redan i September fick vi vår första bröllopsgåva! Oj, så glada vi blev när vi öppnade denna boken för första gången tillsammans. Min fina vän och även tärna Linda hade funnit den här gåvan på en weekend i Göteborg, hur fint är inte det? Å jag som har min familj och släkt i Götet, kändes ju mer än ödet.
 
Bröllopsgåvor, vad ska vi önska oss? Den här boken är perfekt! Innehåller både tips och organisering vid förberedelser inför den stora dagen, men även saker till att fylla i efter dagen. Man fyller i den innan, under och efter sin bröllopsdag och innehåller massa extra roliga detaljer. Och så är den personlig - vi älskar´t!
 
 
Vårt bröllop! Som ni vet kommer vi gifta oss om ca sex månader, närmare sagt i maj. Maj för oss är heligt. Vi träffades nämligen då och även förlovade under månaden. Det är mitten utav året och förhoppningsvis så står grönskan i blom för att skapa nytt liv. Det känns som en magisk månad för oss och våra närmaste.
 
I den här boken ska vi fylla i allt som hör kring bröllopet, alltifrån gästlista, till dukning, detaljer, ringarna och så vidare. Den innehåller verkligen allt, och den kom inte mer lägligt. Vi blev verkligen superglada över denna bok som vi nu kommer samla fina minnen i. 



Ett rent hem

| Dagligen, Livsstil
 
Känslan utav ett rent hem är något bland det viktigaste för mig. När jag har det rent, det luktar fräscht och det mesta är undanplockat - då känner jag mig hel. Det är mycket mer saker som gör mig hel som människa, och mycket annat som är viktigt för mitt välmående - men ett rent hem har någon magisk prick över i:t. 
Nu finns det inte tid att vara pedantisk eller "städ-galen", vilket är otroligt skönt, men ett hem som doftar fräscht gör mycker i längden. Så i förra veckan när jag var och fikade med en vän, då införskaffade båda varsin doftspray för hemmet och textiler. Denna från Washologi med doft av linnevatten doftar gudomligt och är ett superbra tips för att vidbehålla känslan av ett nystädat hem. Ett litet tips så här denna onsdag, en bra julklapp om inte annat.



Min hörna

| Inredning
Här sitter jag oftast och bloggar, min såkallade blogghörna.
 
Tänk vilket väder som vi fick vakna upp till här i Skåne idag. Ljuvligt! Och som många av er redan vet, så har jag svårt att ligga kvar i sängen och är mer än gärna i fullgång redan på morgonen. Denna veckan har nämligen börjat med 15 kilometers promenad, varav 7 km var tillsammans med Sandra och hennes dotter. Har även hunnit storhandla och lite så. Kroppen är ganska tömd på energi redan, men det är en skön känsla. Så medan jag samlar energi för lite städning och matlådes-lagning, så bloggar jag.
 
Idag tänkte jag nämligen visa min lilla blogghörna som jag till stora delar är nöjd med och andra inte. Ni vet ju hur det är, man vill alltid förändra. Just min hörna är väldigt simpel och ljus, för att kunna ändra och göra om efter tycke och smak. Gillar inte när det blir för mycket eller för plåttrigt, då får jag lite smått panik. Det ska kännas fräscht och lätt tillgängligt. 
 
 
 
Vi införskaffade detta skrivbordet från Ikea när Simon hade sin stora dator här. Men så sålde han den, då han inte längre spelade och ja, vad nu killar gör. Så högtalarna blev kvar, och min (nu: vår) macbook air har fått ta över platsen. Och utöver datorn tycker jag det är himla svårt att dekorera detta lilla skrivbord. Jag vet att det finns supermycket fint på Lagerhaus, Ikea och Hemtex som man kan ha här, men inget som faller mig i smaken. 
 
Vid sidan om skrivbordet har vi en liten steghylla som Simon tog med sig när vi flyttade ihop. Och även den tycker jag är lite svår att dekorera, då jag är väldigt anti plåtterhet, haha. Men det börjar nog att arta sig även där, lite smått i alla fall. Det finns mycket boxar och dylikt som man kan använda till inredning. Vill själv införskaffa mig en, där jag kan lägga inbjudningskort, julkort och diverse som man fått under åren. Samla de på en fin plats.
 
 
 
I hyllan har vi bland annat detta. Lite ljushållare i blått, som är en accent färg i inredningen, kaktusar, smyckesboxar, monument från Paris och en Louis Vuitton box. Har även lite böcker och andra detaljer i hyllan som betyder lite extra för oss två. Så det känns bra. Försöker verkligen med hela mitt hjärta att inreda lite mer manligt, men hur lyckas man med det?
 
 



Helg

| Dagligen

Nu lider jobbveckan mot sitt slut! Vad glad jag är över det. Varit en intensiv vecka för mig, men en bra sådan. Har rört mig mycket, fixat lite i hemmet, träffat mina tärnor och lite annat kul. Det har dock känts som en väldigt lång vecka för mig, så jag inte låta bli att längta tillbaka till Paris med fästmannen.


Söndag och farsdag. Vi började dagen med den traditionella kaffekoppen i sängen innan vi styrde bilen till Lund. Där hämtade vi upp frukostbullar, brieost och annat gott. Sedan dukades detta upp hos svärföräldrarna. Fick lite kvalitetstid med dem. Blev även tur i Lund och ytterligare en julklapp blev inhandlad. Verkligen extra mysigt innan jobb, som jag befinner mig på nu. I morgon är jag äntligen ledig och den ska avnjutas, för sedan står ytterligare nio jobbdagar på schemat.




Fredagskänsla

| Dagligen
En ledig fredag är mer än välkommen! Och framför allt när det är veckans enda lediga dag och ja, det är fredag. Å även om jag är ledig och det vore så underbart att få sova ut så har jag varit vaken med tuppen även idag. När man jobbar mycket, och som mig - varannan morgon och varannan kväll - så hinner man knappt med livet. Eller ja, så dramatiskt är det inte. Men man vill hinna med så mycket som möjligt och det inkluderar att träffa vänner, bra mat, träna,  kvalitetstid med fästmannen, ta hand om hemmet och ta hand om sig själv. Det pusslet är ganska svårt, tycker jag. Och allting går inte alltid ihop - men det handlar om prioritering. Att träna med en vän eller fästmannen (som jag strax ska iväg och göra) så får man två i ett. Det är ju faktiskt lite lyxigt, om ni frågar mig. 
 
Nu babblar jag på här känner jag. Men en sak måste jag få berätta! Sedan jag lämnade iPhone 7 och gick över till Samsung S8 (mycket bättre kamera), så har jag inklusive Simons familj blivit mer aktiva. Och hur undrar ni då? Jo, för Samsung har Samsung Health app som dels räknar steg och där kan man öven köra utmaningar med andra med appen. Så just nu utmanar svärmor mig i att vem utav oss två kan gå 50000 steg först. Alla är verkligen på hugget. Rolig grej och parantes.
 
 
Trots mycket jobb och dylikt, så har vi hunnit pyssla lite här hemma. Bland våra nära och kära, så vet dem att vi älskar led lampor - och de har vi satt upp lite nya i hemmet. Dels runt detta metallnät som vi har i hallen. Bilder från Paris och New York pryder just nu den. Vi har även satt belysning i vårt vitrinskåp i vardagsrummet, som blev så bra! 
 
Nej, nu ska jag sluta skriva så här osammanhängande och klottrigt. Det är dags att fixa med tvätten och sedan bege sig till gymmet. Blir kvalitetstid med Sandra och hennes dotter där. I eftermiddag blir det fika med Linda innan det är bröllopsplanering och annat mysigt med fästmannen. 



I will lock my heart for you forever.

| Bröllop
 
 
 
Ni som följer mig på andra sociala medier har säkerligen sett dessa bilderna tidigare, men det var lite av ett magiskt moment kände jag. För här befann vi oss i Kärlekens stad och blev glada att vi sett denna vackra bron Pont Alexandre III - som jag trodde låg åt andra hållet. Här ser vi även två par ta sina bröllopsbilder, och mitt uppe i vår egna bubbla så är andra i sin. Tycker det är alldeles fantastiskt!
 
Att gifta sig är ett oerhört stort steg och något väldigt magiskt. Jag som aldrig velat detta innan, kanske enbart en liten period tidigare i mitt liv, och nu står jag här - ett halvår kvar tills vi är man och hustru. Att få säga Ja till mannen i sina drömmar, som får en att må som aldrig förr, dela sin vardag och framtid med. Trodde bara det var sådant man läste i böcker eller såg på film. Men snart är det ju faktiskt vår tur!
 
 
 
 
Två vackra par, minst sagt. Som skulle eller hade redan sagt "Ja" till varandra. Att få ta del av detta, som åskådare, var väldigt pirrigt även om detta inte var något planerat och vi helt okända. Men i den stunden kunde jag inte låta bli att knäppa dessa bilder, för visst är dem fina? Det får oss att tänka lite extra på vår dag, hur vi vill ha det och fortsätta vår planering inför vår stora dag. För nu går vi in i fas två när det gäller planeringen..
 
För nu gäller nämligen checklistan som är för 6-3 månader innan och det är dags att checka av:
 
- Börja titta på vigselring/vigselringar. H
- Nu är det hög tid för att ha bestämt sig för en klänning och matchande underkläder, skor och andra tillbehör.
- Välj ut brudgummens och marskalkens kläder och prova ut rätt storlek. Glöm inte skorna!
- Börja se ut tärnornas klänningar om ni står för dessa.
- Fundera på om ni vill ha färgtema för trycksaker, blommor etc.
- Eventuella personliga detaljer för vigseln tex. sydda konfettipåsar, egengjorda bordsdekorationer för festen etc.
- Komplettera gästlistan.
- Om ni ska göra egna inbjudningskort eller andra trycksaker, börja inhandla material eller köp färdiga.
- Skriv önskelista på presenter. (finns på Bröllopstorget) Utse en kontaktperson som har hand om frågor.
- Eventuell övernattning för gästerna. Förslag, telefonnummer och priser på hotell kan skrivas på ett separat blad i samband med inbjudan.
- Skriv inbjudningskorten och skicka iväg dem så snart som möjligt men senast 7 veckor innan bröllopet. Sätt o.s.a. 1-1,5 månad före bröllopet. Vad som bör stå på inbjudningskortet finns under Kort & Trycksaker.
- Utse en präst eller annan vigselförrättare, och bestäm en tid med denne ca 3-2 månader före vigseln då ni kan gå igenom hur ni vill ha ceremonin.
- Vill du ha långa och vackra naglar så är det nu som du ska börja tänka på det.
- Preliminärboka festmenyn.
- Boka transporter för gästerna om så behövs.
 
Och just nu kollar vi faktiskt på inbjudningskorten, som vi vill ska spegla vårt tema på dagen, oss och resten utav dekorationerna. Så vi har en del att börja pyssla med, och dessutom lite samarbeten på gång som gäller just: bröllop. 
 
 
 



Smaker från Paris

| Dagligen
 
 
God förmiddag härliga lördag! Här hemma är vi redan i full fart och har varit det hela veckan faktiskt. Himla härlig känsla som vi fick med oss från Paris. Morgonpromenader och träning är inlagt i våra rutiner nu, så hoppas det håller igång. Å apropå Paris (igen) så avnjuter vi just nu varsin kaffe med lite macaroons från Laduree, Paris. Macaroons smakar verkligen olika beroende var man köper de, samma gäller Crossaint och Pain au Chocolat.
Vi njuter som sagt av smakerna från Paris idag och ikväll blir det födelsedagskalas hos Simons mormor. Det kommer bjudas på kalkon och god dryck, sedan blir det även kyrkogården. Hört mycket om kalasen genom åren, så det ser jag fram emot!
 
Vad har ni för er idag? 



Time flies away

| Dagligen

Veckan springer iväg! Det känns ganska surrealistiskt efter vår weekend, att vardagen startar direkt. Men så är det ju och veckan har gått i ett.


Efter att ha promenerat en hel del under helgen som gick, så har vi fått upp ögat för det, båda två. Så i måndags när vi vaknade upp här hemma, drack vi varsin kopp kaffe och sedan tog vi oss en morgon promenad mellan tvättpassen. Måndagen gick sedan i ett även den. Blev en sväng till Ikea och Emporia för lite nödvändigheter. På kvällen blev det middag i Lund. Tisdagen spenderades med heldagspass på jobbet, och igår slutade jag vid 16. Därefter blev det broccolisoppa och mys i soffan.

Snart är helgen på ingång.. och den kommer bestå av träning, mysfrukostar, kalas och kalkonmiddag, samt bio och en mini-dejt med min blivande man.