Our weekend in Paris

| Resor
 
Nu är vi hemma! Skulle skriva "äntligen" men jag hade nog mer än gärna stannat ett par dagar till i denna fartfyllda stad. Men hemma är ju bäst, eller vad säger ni? Det har varit en helg utan dess like och jag lovar att jag kan leva på denna otroligt länge. Har fått besöka en stad som jag haft mycket förkärlek till sedan långt innan, och detta med min blivande man. Finns absolut ingenting att klaga över under vår weekend. 
 
Vår weekend lider mot sitt slut, men än har vi söndagen att spendera. Det gick lätt att packa upp väskorna och avnjuta en kopp kaffe i soffan efter dagens resa hem. Och ja, vi är hemma tidigt - men det är otroligt skönt! Ny vecka imorgon och lite saker som behövs förberedas inför den redan idag. Så som att storhandla, verkligen ett nödvändigt ont. Så om en stund ska vi köra och göra just detta. Men först - liten vila.
 
 
 
Ikväll tänker vi äta lax och dricka bubbel, för att njuta in i det sista av vår weekend. Oj så magiskt det har fått vara att vandra längst Paris gator, shoppa på Lafayette och Avenue Montaigne, fika på Angelina, äta god lasagne nära Musée du Louvre, pussas på Pont Alexandre III och vandra längt Le Seine, och mycket mer. 



Paris, here we come!

| Resor
 
På lördag ska vi strosa i detta stora varuhuset, Galeries Lafayette.
 
Oh, godmorgon härliga torsdag! Idag är vi lite extra glada och även pirriga här hemma, för idag åker vi äntligen på weekend till Paris. En fullspäckad helg väntas med mycket kultur, mat, goda drycker, sevärdigheter och allt annat som bara Paris kan ge en. Väskorna är packade och vi är såklart mer än redo!
 
Vi har valt att bo på detta 4-stjärniga hotellet nära Galeries Lafayette, som är ett stor varuhus. Det ligger på 18 arrondissement och är en liten bit från alla sevärdigheter, men det gör ingenting för oss. Bara vi får vara där tillsammans och att resan går bra så kommer detta bli toppen! Och lite resfeber har vi allt, haha.
 
Tanken är att vi ska hyra cyklar och cykla runt i Paris denna helgen. Visst är det smart? Både billigare, bättre för miljön och så ser man ju mer. Enligt den underbara Google Maps, så kommer det ta mellan 10-20 minuter mellan alla turist atraktioner, så som Eiffeltornet och hotellet samt de andra sakerna som vi vill utforska. Vi är som sagt rätt förbereda på vår lilla weekend, men har ni några extra tips så dela gärna med er!
 
 
Passen är redo för vår weekend i Paris. Fyndade mitt fodral på Guess i New York för några dollar.. 
 



Ljuva helg!

| Dagligen
 
God morgon söndag & go frukost! Ljuvliga helg, låt den aldrig ta slut. 
Denna helgen har verkligen gått i ett svep, och därmed alldeles för fort. Lyckligtvis är halva söndagen fortfarande kvar och ytterligare saker ska göras innan vi checkar in för den nya veckan. För denna helgen har varit underbar!
 
I fredags efter jobb tog jag en liten promenad i stan och fick med mig blommor hem. Den här hortensian och en bukett rosor. Buketten överlämnades till Sandra som hade bjudit in på tjejmiddag. Tvårätters och vin en fredagskväll, kan inte bli bättre. Att vi dessutom var alla fyra, gjorde kvällen inte sämre. Och igår vaknade vi upp tidigt, gjorde oss i ordning, åt frukost i bilen - för igår var det födelsedagskalas för min brorsdotter som fyllde två år i fredags. Här fick vi även gosa med brorssonen som är en månad nu. Vilken lycka! Familjen var samlad, åt god lasagne och tårta. Innan vi landade i vår säng, 13 timmar senare, så åt vi middag hos svärföräldrarna. Vi fick alltså träffa båda våra familjer, gosa med bebis, leka med lilla L och äta gott hela dagen. Perfekt lördag för oss två.
 
Man skulle då tro att det vankades sovmorgon här idag, men icke då. Eller ja, Simon fick det i alla fall. För jag var uppe innan klockan sju och var nere med tvätten. Är tokförkyld, så har svårt att sova på morgonen och vaknar med huvudvärk. Inte det gosigaste. Men! Jag njöt av lugnet och mörkret med värmeljus. Nu är även hemmet städat, vi har njutit av go frukost tillsammans och strax ska jag hämta tvätten. Men först tänkte jag ta mig en promenad. För ikväll blir det ytterligare en middag med tjejerna, fast denna gången i Malmö, och efter det blir det bio med dem. Härligt! 
 



Låt oss tala bröllop

| Bröllop

För var dag som går så kommer vi allt närmre den stora dagen. Det är lite svårt att förstå och att ta in, för samtidigt som man planerar och drömmer om dagen - så lever man ju fantiskt nu. Och just nu är det ärligt lite deppigt i mitt huvud trots att mycket händer.


Nu närmar vi oss slutet av oktober och det är mycket som händer. Jag har bland annat tappat min dyrbara förlovningsring, som jag såklart har varit väldigt, otroligt, ledsen över. Detta gjorde jag i helgen på jobb och har sedan dess även blivit krasslig igen. För mycket känslor som bröt ner mitt immunförsvar, antar jag. Men lyckligtvis så fann mina kollegor den och jag har lärt mig en läxa. Svårt när man jobbar inom vården. Så, den är tillbaka och förkyldningen kan försvinna, eller hur?

Annars på bröllopsfronten så står det väl lite stilla. Min klänning hänger som sagt i garderoben och glänser. Den känslan är obeskrivlig och det är ju tur det. Ingångsmusiken till vår vigsel är bestämd. Vi har även hittat klädsel till min blivande man. Och lite smått och gott. För ytterligare kan vi inte göra just nu. Mat och efterrätten är förbokad, drycken ska vi köpa i Tyskland och ha en natt på hotell när vi gör det i vår. Jag kommer åka iväg med brudtärnorna en helg i mars. Ja, det är väl så det ser ut nu.

Det som händer desto mer är inspirationssökning på intranätet. Visst är bilderna i kollaget helt fantastiska? Klurar lite på buketten till både mig och tärnorna, organiserat kaos eller vad passar vår dag? Mer om det i ett annat inlägg.




Dejta sin partner!

| Livsstil

En dagsdejt som avslutades med kvällsspa! Som jag älskar att umgås med min blivande man, det är magiskt, roligt, rogivande och ja, himla härligt. Något annat vore ju dumt!


Efter en god frukost här hemma i soffan, körde vi för att inhandla lite saker till kameran och iPad:n. När vi hade gjort det i ösregnet så körde vi vidare till Vellingeblomman, som är en större blomsteraffär med inredning, café och annat smått och gott. Där tog vi en liten fika, handlade ytterligare några Ljung tilm balkongen, pumpor och så vidare. Gick där och pratade om allt som händer nu och framtiden. Så mysigt!

Väl hemma var det lite avkoppling, god kaffe och packa väskan. För på kvällen fortsatte vår dagsdejt med kvällsspa på Ystad Saltsjöbad. Där åt vi räkmacka, drack bubbel, simmade lite längder, njöt i bubbelpoolen och utomhus-poolerna. Väldigt avkopplande och härligt. Var helt rofylld och harmonisk när vi körde hem senare på kvällen.




Höstens färger i necessären

| Skönhet
- Innehåller reklamlänkar -
 
 
Den rödas årstid! Fästmannen önskar sig en röd jul och allt vad det innebär med röda dekorationer, och mitt hjärta skriker "neeeeej..". Den klar röda färgen är absolut inte min färg, och inte heller någon favorit. Men det som börja växa sig starkare på mig är vinrött och rosé rött, tro det eller ej. Kan till och med tänka mig lite vinrött i både julgran och stearinljus under julen, men mer om det då!
 
Vinrött och rosé-röd nyans har nästlat sig in och lagt sig i min ljusrosa necessär, men jag gillar det! Och något som jag vill bli mycket bättre på är att bära läpp-makeup. Läppstift, läppglans, läppsyl.. Färg! Tycker det är himla fint på alla andra, men jag får någon dum skamsel-känsla när jag själv har målat läpparna. Men nu tycker jag det är dags att växa upp och i alla fall ge det en ärlig chans, och mig själv för den delen. 
 
För i veckan fick jag hem det här butter gloss från Nyx som jag tycker ger en superhärlig glans på läpparna, doftar gott och ser väldigt bra ut på. Sedan är även Nyx Lip Lingerie, ett matt läppstift i mer vinröd ton en ny favorit. Perfekt att dem kostar under hundralappen båda två, så kan man prova flera..
 
 
Lyckligtvis har jag nästan samma toner i nagellacken som jag haft hemma ett bra tag. I och med mitt yrke som Undersköterska så får jag inte bära nagellack på jobbet, och då tycker jag det är lite extra roligt att måla dem när jag väl är ledig. Som idag bär jag Rosé Confifentiel som är en lagom rosé röd ton. Mjuk och fin i färgen. Och anledningen till att jag har kostat på mig dyrare lack är just för kvalien - dem håller grymt bra tycker jag!
 
 
Ny BB Cream, primer och mascara har också fått flytta in. Älskar att blanda budget och lyx! 
 
Nu: Ska packa ihop min väska och sedan åka på kvällsspa på Ystad Saltsjöbad med min fästman ♥



Höstläsning

| Dagligen
-Innehåller reklamlänkar- 
 
 
 
Nu är höstläsningen räddad! Häromdagen kom min beställning från Adlibris och ingen är lyckligare än mig. Det är någonting med denna slags avkoppling som lockar mig extra mycket under hösten och vintern. Att krypa ner i soffan under en filt med en kopp te eller kaffe, och läsa. Tycker att det är så rogivande och avkopplande!
 
Javisst låter det himla mysigt? För att lyckas med de här mysiga dagar alternativt kvällar behövs inte mycket mer än god varm dryck, gosiga filtar, tända värmeljus beroende tidpunkt och självklart den där magiska boken som slukar ens tid och rum. Närjag beställer böcker brukar jag gå under samma gener eller känsla av bok. Som nu är det lite brusten kärlek blandat med socialisering och nya kontakter som ska knutas. Lite feelgood över det hela. Och alla goda ting är tre, så det brukar jag lägga på minnet när jag väljer mina böcker. Får man en känsla ur en bok, så brukar man oftast vilja spinna vidare på den, kanske byta ut något eller ta en annan väg - men troligtvis hålla sig inom samma ram. Så är det i alla fall för mig.. 
 
 
 
Höstläsningen denna gången blev dessa tre böckerna. Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan, Belgravia av Julian Fellowes och Den lilla bokhandeln i Paris av Nina George. Och jag har självklart redan tjuvstartat med den sistnämnda, då den ligger rätt i tiden, hehe. 
 
För Den lilla bokhandeln i Paris är nämligen baserad av miljö och statstruktur från Shakespeare and Company bookstore i Paris, vilket jag jättegärna vill besöka under vår resa. Har ett extra öga av den litterära kulturarvet som vi fått med oss, och ser detta som ett utmärkt tillfälle och få skåda lite extra. Nej, jag tycker i alla fall detta ska bli skoj att få se och uppleva i verkligheten. Men först får jag läsa klart boken som börjar väldigt spännande!



My week

| Dagligen
 
God morgon måndag! Det är härligt när man inser att det är en ny vecka och man är innerligt glad över det. Helgen har varit helt fantastisk och ytterligare saker har lagts i minnesbanken. Med helgen i bagaget kan jag återigen blicka framåt och samtidigt njuta av nuet. För den här veckan går i lugnets tecken, och även det är ju bara för bra. Så här ser min vecka ut.. 
 
 
Måndag 
Idag ska jag iväg på ett spinningspass och köra lite överkropp på gymmet
samt hinna fixa en liten matlåda innan det är jobb ikväll.
Därmed blir det inte mycket mer än så. Lugn start!
 
Tisdag
Efter ett väldigt kort jobbpass tänkte jag snöra skorna och njuta av den krispiga luften.
Annars ska jag jobba lite framför datorn resten utav dagen.
 
Ondag
Även denna dag tänkte jag starta dagen med spinning. 
Senare på kvällen checkar vi in på kvällsspa på Ystad Saltsjöbad!
 
Torsdag
Många lediga dagar att fylla, även torsdag.
Oplanerad dag helt enkelt.
 
Fredag
Ska till tandläkaren på morgonen och även hinna ett gympass
resten utav dagen kommer jag att jobba vid datorn.
 
Lördag
Spenderar hela dagen på jobbet, nämligen 8-21..
 
Söndag
Efter lördagens pass hoppas jag på sovmorgon, god frukost och promenad innan jobbkväll.
 
 
Oktober är som sagt en lugnare jobbmånad för mig, vilket jag verkligen behöver. Dock söker jag lite extra jobb så jag kommer upp i mina 100%. Men jag klagar däremot inte över lite lugn och ro. Hinner lägga tid på mig, Simon och vårt planerande av bröllopet. Nu är det strax dags att beställa inbjudningskort och lite därtill. Spännande!
 



Sunday's

| Livsstil
 
 
God förmiddag söndag! Just nu kopplar vi av här med varsin kaffe, och detta efter ha storstädat lägenheten efter vår så kallade sovmorgon. Det är underbart att slå upp ögonen, solen skiner och man är utvilad. Och precis var det i morse, klockan sju. Men hur som haver så är det skönt att ha fått storstädat så här tidigt denna söndagmorgon. Nu ska vi snart snöra på oss joggingskorna för att ta en promenad i skogen. 
 
Mina söndagar betyder också att nästa vecka ska planeras. Älskar att planera in alltifrån middagar, träffa sina nära och kära, kvalitetstider med min blivande man, egentid och ja, självklart jobbet. Så det brukar jag sitta och skriva upp i både kalendern och en mer "to-do-lista" i ett block som jag har fått av Simon. Är det bara jag som tycker om att bocka av saker och ting?
 
 
Kalender, kaffe och min nya Samsung s8 - har efter flera år övergett iPhone.
 
Nej, nu ska vi snöra på oss joggingskorna och ta en promenad i solen. Senare ska jag planera lite mer roliga inlägg här på bloggen och ha en skön söndag.
Vad gör ni idag?



En fredag

| Dagligen
 

Se vilken härlig fredag vi bjöds på igår. Här började vi båda med en sovmorgon och frukost i soffan. Hur härligt som helst, att vi båda dessutom är långlediga gör det hela ännu bättre. Så efter en lugn morgon så körde vi till Malmö och Pildammarna för en promenad i solen. Väldigt lyckat som ni ser på bilden här ovanför. Strålande sol, krispig luft och härlig natur.

Därefter körde vi vidare till Burlövs centrum som är ett köpcentrum utanför Malmö. Blev dock bara varsin kaffe, för vi fann ingenting. Sedan körde vi vidare till Lunds stadspark, där vi även tog en promenad. Så mysigt att vara ute i höstsolen. 
 
 
Hösten har kommit längre i Lund än här hos oss. Se så vackert!
 
På kvällen åt vi middag och drack vin hos svärföräldrarna. Hade verkligen en helt underbar fredag. Min lördag har också varit helt magisk, dock har vädret varit kaos. Men mer om det en annan dag! 



Oktoberlistan

| Dagligen, Livsstil
 
Oktober, ljuva oktober! Jag vet att hösten officiellt började redan i September - men sommarvärmen kom tillbaka en gnutta här i Skåne, och hösten blir ju mer magisk under Oktober månad. Så nu kör vi! Dessutom har jag lite mer att se fram emot under Oktober.
 
Så.. vad händer då under denna månaden? 
Började igår med att min svåger fyllde år och bjöd in på kalas.
Lite lugnare jobbmånad väntas
Till helgen ska vi på Titanic-utställningen i Malmö & sedan äta brunch på hotell
Både bio -och spadejt är planerade tillsammans med min blivande man
Ska äntligen få träffa min familj och vårt nya tillskott i Växjö
Brorsdottern fyller hela två år!
Lite förändringar med bloggen står på agendan
Mysiga middagar med vännerna är planerande
Vi ska fortsätta att planera bröllopet och inhandla lite detaljer
Sju månader kvar tills vi gifter oss !?
Avslutar månaden i ett höstigt Paris tillsammans ♥
 
Denna månaden har jag väntat på sedan jag vet inte när. Mycket som händer och mycket mysiga saker som är bra för kropp och själ. Att få träffa min älskade familj och vårt nya tillskott (min brorsson). Sedan fyller dessutom min brorsdotter hela två år och det vankas självklart kalas för denna lilla prinsessan. Nu återstår present till henne, men det ska nog inte bli så svårt. Ni ser även att det är fokus på oss och bröllopet lite extra denna månaden, och det är ju bara mysigt. Häromdagen fick vi vår första bröllopsgåva, och vilken gåshus jag fick (!). Kommer visa den lite längre fram.
Men - Paris tillsammans med min blivande man som avslut av oktober känns ju alldeles för bra. Som jag längtar.



Lyx blandat med budget

| Dagligen
- Innehåller reklamlänkar -
 
 
Äntligen söndag och dags för spadag! Efter min jobbhelg förtjänar jag en lugnare kväll med tända värmeljus, god middag på spisen, en skön dusch med både hårinpackning och ansiktsmask + att vara invirrad i en skön morgonrock. Det är både ett bra avslut på en lång arbetsvecka och start på ytterligare en ny. Det gör söndagarna lite extra speciella, eller vad tycker ni? Idag blir det dessutom Bingolotto med min blivande man, eller ska jag säga gubbe, haha? ;)
 
Idag inviger vi dessutom våra nya handdukar, från både Rusta och Lexington! Något jag just älskar är att blanda budget och lite lyxigare - så som handdukarna. Detta är tredje upplagan i tredje färgen som vi gör just så här. Nämligen att köpa handdukarna på Lexington och badhanddukarna på Rusta eller Jysk. Tycker det blir en utmärkt kombo, dock blir färgerna inte helt perfekta, men det får man ta. 
 
 
Den här gången blev det dessa navy handdukarna som passar ypperligt in i vårt hem. I höst satsar vi nämligen på mörkgrått och navy bland våra textiler i både vardagsrum och sovrum, och nu även i badrummet. Det har inte varit ett planerat val utav färgerna, utan det har bara infallit och känts rätt. Underbart, eller hur? Och sedan är det ju speciellt med nya handdukar, extra mjuka och sköna! 
 
Vad föredrar ni ? Lyx eller budget?
Eller som jag båda två?