En lördag med pannkakor!

| Dagligen
 
 
God morgon lördag!
Idag är vi uppe tidigt här för ett tvättpass och chansen att kunna umgås lite innan jobbkvällen. Så mellan maskinerna har vi lyxat till det med pannkakor och några koppar lyxkaffe, eller rättare sagt två stycken. Det är något speciellt med helgen, eller vad säger ni? Å tycker det är extra mysigt att hinna ha kvalitetstid samtidigt som man kan fixa lite här hemma innan "plikten" kallar, haha!
 
En lördag och pannkaksfrukost, kan inte bli bättre än så här. Att mina dessutom är gjorda efter ett LCHF-recept och smakade gudomligt är ju ännu bättre. Och i veckan var jag dessutom på Emporia med Amanda, passade jag även på att köpa hem nya kaffekapslar från Nespresso - och ni vet att jag älskar det.
 
 
 



Redo för hösten!

| Inredning
- Inlägget innehåller reklamlänkar - 
 
 
Nu är även mitt hem redo för hösten! Vilken bra start på veckan det har varit. Känner mig harmonisk och glad över denna hösten som är mer på ingång för varje dag som når oss. Att vakna på morgonen, göra te i stället för kaffe, och tända värmeljus vid frukosten. Svårt att inte hitta harmoni då. Nu ska bara förkyldningen försvinna helt så jag kan ta tag i träningen och morgonpromenaden som jag faktiskt saknar. 
 
Men medan jag väntar på att komma igång med annat, så har jag ju tid att höstpiffa i lägenheten lite. Sagt och gjort! Idag anlände mitt paket från Jotex med lite höstigare textiler. I det roliga paketet fick jag bland annat dessa två midnattsblåa kuddfodralen som passade perfekt i sängen. Älskar att bryta av det vita med något mörkt och kraftfullt. Och efter ha inspirerats tusen gånger om igen inne hos Sanna, så känns detta valet givet. Dessutom är beige:t, vitt och blått accentfärger i vårt hem, därmed känns detta mer än rätt. 
 
 
När man har en mjuk grund att stå på, i mitt fall är det mycket beige:t och vitt i inredningen, så kan man lätt byta ut och förändra med starkare och kraftigare kulörer så som i detta fallet - midnattsblåa kuddar - som även är lite mindre än de sovkuddarna vi har. Med enkla medel kan man förändra mycket bara man har en bra bas. Det som gäller i mode, gäller även i inredning. En bra bas och man kommer mycket längre för en billigare peng!



En lugn helg!

| Dagligen
Denna veckan blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.. Var riktigt taggad på lite nystart när det gäller kost och träning, har gjort upp ett träningschema som tror kommer passa mig utmärkt med varierade motionsaktiviter och så vidare. Men så blev jag sjuk, och det är sånt man får acceptera. Lite tråkigt dock, men finns ju inte mycket att göra åt det än att härda ut, boosta upp med extra mycket vitaminer, vila och sömn. Så på så vis har det ju varit en skön vecka, haha! 
 
Hur som helst, vi fortsätter att kurerar oss här hemma med en lugn helg. Var ledig redan igår, så det innebär en långhelg för min del. Så då mös vi in helgen och hösten i ett färgglatt Lund och sedan med lite lunch och shopping på Center Syd i Löddeköping. Hur underbart som helst! På kvällen tände vi värmeljus i hela lägenheten, dukade upp lite tapas och rödvin framför en film. Oh, så mysigt det var!
 
 
Snart är svärföräldrarna + Simons storebror på ingång här för lite fika och mys en stund. Och dagen till ära har jag bakat en äpplekaka som blir utmärkt till lite kaffe. I bakgrunden ser ni även lite kastanjer som jag plockade med mig hem igår. Tänkte göra någon mysig dekoration av det i veckan. Då har jag även tänkt att förnya lite på balkongen med textiler och blommor. Dags att ta in hösten ordentligt nu!



Mitt drömbröllop

| Bröllop, Dagligen
-Inlägget innehåller annonslänkar-
 
 
Tre favoriter på en bild - Eucalyptus, Klong vasen och boken 'Planera ditt drömbröllop'. Försöker komma på fötter en onsdag som denna, då jag blev slagen av förkyldning, feber och halsont efter förra inlägget. Hur komiskt är inte det? Nu har vi lyckats (Simon är också sjuk) att ta oss från sängen till soffan/balkongen för att se dagsljus och kunna återvända lite tröttare till sängen senare idag. Och jag får verkligen sådan ångest av att sjukanmäla mig, att jag gick sjuk till jobbet igår och är därmed liggandes idag. En av de värsta sakerna som finns.
 
Förutom min gnälliga parantes här ovanför och vila, så passar jag idag på att spana efter lite extra inspiration till vårt bröllop. Bara tanken av det får alla mina fjärilar i magen att göra dubbelvolter. Det är verkligen helt enastående att få gifta sig med sin bästa vän, att tiden har gått så fort och allting har känts så rätt från första sekund som jag träffade honom. Det sa bara "klick" och jag var storm förälskad, en känsla som jag inte visste fanns. 
 
 
 
För några veckor fick jag hem boken Planera ditt drömbröllop av Johanna Kajson.. Och bara boken i sig är en dröm. Omslaget är verkligen tilltalande, lika så innehållet. Alla frågor som man ställer sig inför ett bröllop svaras på i denna bok. Nu har jag i för sig lusläst Sannas bröllopsarkiv ett flertal gånger, som jag rekommenderar andra att även göra, för den är otroligt välformulerad och inspirerade. Så innehållet i boken är inte "nytt" för mig i det stora hela, men självklart finns det mycket nyttigt att läsa i även den. Å som sagt, omslaget är en fröjd för ögat bara det!
 
 



Hälsosam shot

| Livsstil
God morgon! Måndag och ny vecka, och för mig känns det helt fantastiskt. Trots jobbhelg så har jag laddat upp med ny energi och känner mig extra pirrig inför denna kommande veckan. Nu ska jag lägga in en extra växel när det gäller kost och träning - min hälsa ska få en rejäl boost. Men inte bara genom att träna och äta nyttigt, utan att få ladda på med glädjefull energi från min omgivning, mina vänner och familj. Den energin lever man länge på!
 
Men.. som jag berättade igår så gjorde jag en hälsosam shot, nämligen ingefärsshot - och det mina vänner är en utmärkt morgonshot på ett flertal olika plan. Det boostar inte bara hyn och immunförsvaret, det ökar ämnesomsättningen, ökar blodcirkulationen och boostar även vitaminmängden i kroppen. Magiskt va? Dessutom är den stark, sur och uppfriskande god också. 
 
 
Ingefärsshoten tar jag gärna på morgonen tillsammans med två glas vatten. Inte för att det är de ovan nämnda sakerna (surt och starkt) utan för kroppen behöver ju ladda upp med vätska redan från start, och det börjar jag gärna dagen med. Sedan är det okej att dricka en eller två koppar kaffe. Kaffet är dessvärre något jag måste dra ner konsumtionen av, då jag känner i kroppen att det blir alldeles för mycket per dag och som i sin tur hämmar upptaget av andra viktiga ämnen. Så det är veckans mål - att minska kaffe konsumtionen
 
Återigen - ingefärsshoten är ett utmärkt tillskott i vardagen, framför allt under höst -och vinterhalvåret då bakterierna och sjukdommarna härjar runt lite extra. Boosta kroppen på ett enkelt sätt och många minuter tar det inte heller allt göra.
 
 
Ingefärsshot::
 
Riv 1-1,5 dl färsk ingefära
1 L vatten
- Koka detta i ca 30 minuter på låg värme.
Sila av ingefäran och vätskan.
Pressa ner 2 citroner
och 0,5 dl houng
Blanda och häll över i en flaska.
 
Mot en friskare höst!



But first coffee

| Dagligen
 
Det är något speciellt med att dricka morgonkaffet i sängen, eller vad säger ni? Idag njuter jag lite extra, för idag jobbar jag för det första ett kvällspass och sedan är det veckans sista pass. Oerhört skönt måste jag säga. Imorgon ska jag dessutom upp tidigt för att åka till Ullared med tre kollegor. Å jag som aldrig har varit där, det är också lite speciellt. Vi får se vad jag kommer hem med, men fokuset ligger självklart på bröllopet.
 
Så istället för att stressa upp en dag som denna, ligger en som sagt kvar i sängen och jobbar lite. Ska snart lägga i från mig datorn och ta upp en bok att läsa en stund. Det ska även hinna ta en powerwalk samt göra lite matlådor. Sedan tänkte jag även koka lite ingefärsshot. Tur att en vaknade upp till solen även idag. Ny energi!
 
 
Morgonkaffet tas gärna i våra Rörstrand, Mom Amie, koppar.



En drömmande fredag

| Dagligen
Fick vakna upp till strålande sol bredvid min blivande make igår, och det var fredag + jag var ledig - vilken lyx! Och detta fortsattes med att en fick lyxkaffe och kokt ägg på sängen framför lite serie och jobb i datorn. Detta var drömmande. Morgonen forsattes med lite uppröjning i köket samt lite polering av vasken, vilket kan behövas titt som tätt. Drog över lägenheten med dammsugaren och sedan gjorde jag i ordning mig. För sedan väntades det storhandling av mat och ärenden i Malmö.
 
Lite från hallen och en glimt i min garderob / min nya klocka.
 
Tog fram min Michael Kors väska som jag köpte i New York tidigare i år och även min gåva som jag fick i onsdags. Ni som följer mig på Instagram vet redan, men ni andra.. I ondags efter jobbet blev jag först upphämtad och väl hemma fick jag en gåva, också av min blivande man. Det var en present i en present, i en present.. Och i sista boxen låg denna ljuvliga klockan, också från Michael Kors (!). På en helt vanlig onsdag?
 
Så ett utav ärenden i Malmö blev att fixa länken på klockan, så nu sitter den som en smäck på armleden. Efter Malmö och lite shopping körde vi sedan vidare mot Lund för lite lunch på Grafiti inne på Nova Lund. Där valde vi båda en bakad potatis med ceasar tillbehör - och så mycket mat vi fick (se nedan)
 
God bakad potatis med Ceasar fyllning på Grafiti / vin hos svärföräldrarna
 
Å efter god lunch och fönstershopping - båda hittade vi varsin jacka som vi blev lite smått förälskade i - körde vi den lilla sträckan som är till svärföräldrarna från Nova Lund. Där drack vi varsin kaffe från deras Nespresso, tog deras hund på en härlig promenad och senare blev det mat och vin innan vi körde hemåt igen. Veckans lediga dag spenderades med mycket glädje och rörelse, men ack vad jag fick ladda på med ny energi. Det blev verkligen en drömmande fredag. 
 



Håruppsättning till bröllopet

| Bröllop
- Inlägget iär skrivet i samarbete med Pozehair -
 
 
*Trumvirvel*... Bröllopsklänningen hänger numera i garderoben.. Och det mina vänner är en magisk känsla. Detta är en oerhört enkel klänning som känns helt perfekt för vår dag. Strukturen, upplägget och konstruktionen av denna klänningen känns verkligen som mig och hur vi vill fira vår dag - med mycket kärlek och i sin enkelhet. Så med det avcheckat är det nu dags att fortsätta spåna efter detaljer, accessorarer och framför allt bröllopsfrisyrer.
 
Nu är det inte bara jag som ska ha håret fixat till vår dag, utan våra tärnor också. Å lyckligtvis har jag bokat min frisör som kommer piffa till oss alla fyra samt klippa killarna. Även här vill jag troligtvis köra på något enkelt och stilrent, då det är jag. Lite lockar, pärlor och luggen snurrat bakom huvudet, typ. Och kanske en lättare uppsättning hos tärnorna, vi får helt enkelt se när det närmar sig. Vi ska ha en sittning hos frisören där vi tillsammans ska gå igenom och prova frisyrer. 
 
Men nu innan är det självklart viktigt att hitta rätta produkter, verktyg och framför allt inspiration till håruppsättningarna. För håret är ju verkligen en stor del utav hela konceptet och bör hålla en hel dag, oavsett vad man har för slags bröllop som man väljer sig att ha. Det finns oerhört mycket man kan göra när det gäller håruppsättningar och desto mer verktyg som man kan använda. Nu satsar jag stenhårt på kost och träning för dels komma i form samt tänker på att inte stoppa i mig massa onyttigeter. Jag har även börjat ta lite kosttillskott som Omgea3 och Kvinna-tabletter, för dels humöret, huden och håret. Under sommarna tappar jag otroligt mycket hår - och detta skapar minst sagt en liten panikartad känsla innuti mig. Så nu är det kosttillskott, håroljor, bra produkter och bra mat som gäller. 
 
Om inte mina rutiner och produkter hjälper till förhoppningsvis lite längre hår samt hårkvaliten ökar igen efter denna sommaren. Så vet jag att exempelivs Pozehair har fin kvalite av extensions som skulle komma till användning för håruppsättningen. Några extra clips kan hjälpa till både på längden och volymen för vad som kommer bli den valda håruppsättningen. Jag är själv har inte stor erfarenhet av löshår, eller fransar för den delen, men ser verkligen fram emot att få bli tillpiffad lite extra på vår dag. Bara det känns naturligt, vilket ändå är meningen med alla extra extensions.
 
 
 



L’OR Espresso

| Livsstil, Samarbeten & PR
Innehållet innehåller reklamlänkar
 
 
Det bästa med att det är höst är definitivt de varma dryckerna! Kyligare dagar och man värmer sig med lite god varm dryck, hur mysigt som helst. För någon dag sedan hämtade jag ut ett paket innehållandes kaffekapslar till min Nespresso-maskin, ingen lyckligare än vi. Helgkaffet är fixat några helgen fram över, och det tackar vi självklart för. 
 
Sedan jag införskaffade min Nespresso så har jag helt klart föredragit att dricka lyxkaffe hemma. Hellre bjuder jag över en vän eller familj på kaffe här i soffan eller på balkongen som det har varit under sommaren, än lägga massa extra pengar på kaffe som jag tycker oftast har bismak. Men detta är klart också supermysigt att ses på stan för en liten fika (som jag själv snart ska iväg på).
 
 
 
 
Idag kom jag hem och blev serverad en cappuccino gjord på kaffekapslar från L'OR - och jag måste helt ärligt säga att jag blev stormförtjust i båda smakerna Ristretto och Profondo. Kaffekvalitén kändes behaglig och välbalanserad men smaken från bönorna resulterade även i en fyllig och rund smak i en kopp cappuccino som jag helst föredrar.
 
Ristretto är kapseln med svart hölse. Smaken från denna kaffekapsel ska tilltala sinnena med ett utrycksfullt, friskt och kraftfullt sätt genom aromerna. Med intensitet på 10 är den utformad till en mer kraftfull espresso, då jag föredrar mjölk i kaffet så tyckte jag den blev utsökt som en cappuccino-bas.
 
Profondo som i sin tur var den lila, blev helt klart en favorit hos oss båda här hemma. Den ska höja volymen på en espresso med hjälp utav intensiv och kryddig arom samtidigt som den har toner av rostade mandlar och frestande lakris. Smakerna kände vi dock inte, men denna blev självklart en favorit hos oss båda. 



Kontorsljusstake

| Inredning
Inlägget innehåller annonslänkar
 
 
I helgen hjälpte vi Simons morföräldrar att flytta till den nya lägenheten. Och vilken mysig liten tvåa som nu ska formas till deras hem. Verkligen supermysig! Vi hann en hel del, framför allt sovrummet där dem har lagt in en beige heltäckningsmatta. Känslan att sätta ner sina fötter där på varje morgon när man stiger upp, dröm.
 
När jag hjälpte till att packa upp kartonger och tömma dem en efter en, fick jag även upp denna kontorsljusstaken från Skultuna. Och mormor:n sa direkt att jag kunde få den om jag ville. "Jag är så trött på mässing, koppar och allt annat som måste putsas. Jag vill ha nya och morderna saker nu.." sa hon. Och ja, man tackar inte nej till en så här fin ljusstake, eller? 
 
 



Goal digger

| Dagligen
 
Det är måndag, tror ingen kan undgå det, och nya riktiga tag som gäller! Snart befinner vi oss mitten av september (hur snabbt går det inte?) och jag känner mig verkligen redo för en höst med nya mål, nya tag och flera nya kapitel som ska skapas! 
 
För mig har hösten alltid varit som en nystart och det är inget undantag denna hösten. Förr började man alltid i en ny årskull när hösten trädde i kraft, man var mindre liten för varje höst som kom och det är väl på samma sätt fortfarande? Men med andra förutsättningar, lite klokare och andra visioner. Hur som haver, nämnde det lite i förra inlägget att jag sätter upp veckomål, men även halvårsmål och årsmål. För mig är det viktigt att ha något att sträva efter för att inte tappa stinget och bli rastlös. Och hösten är då jag ofta skriver nya mål eller uppdatera dem som skrevs i början av året.
 
Mina mål nu handlar mycket om det hälsosamma tänket och hitta en balans i allt vad det heter. Alltifrån kost, träning, mentala pauser och framtidsvisioner. För mig är det jätteviktigt att göra saker för både kropp och själ som gör mig lite lyckligare och mer tillfredställd med livet. Det går alltid att utveckla sina mål och höja ribban ytterligare när tiden tillåter det. Och just nu blickar jag mot vårt bröllop och allt det handlar om. 
 
Jag tycker mål är en härlig morot när det gäller både det personliga och livskarriär, men förstår även att vi har olika förutsättningar och olika visioner som vi strävar att leva efter. Under en bra tid har jag varit lite lost i vad jag vill göra och få ut av mitt liv, för vad hindrar egentligen en till allt? Ingenting, utan det är ens driv och vilja. Vill man inte, så kan man inte - rätt enkelt va? Men som sagt, jag har varit lite lost och det är acceptabelt, för vi är bara människor. Så under senaste veckorna har jag återigen börjat med min mentalträning som vi körde mycket under gymnasiet och det kan ändra mitt sett att se på saker, till det positiva, på ett så enkelt sätt. 
 
Vi har olika visioner och mål, vilka är dina? 
 
 



Good news

| Dagligen
 
Kom hem till denna fantastiska höstbuketten i fredags efter jobbet. Min blivande man är helt
otrolig på att vissa uppskattning och uppvakta en på olika vis ♥ Så fin bukett!
 
Då var det söndag igen och solen lyser här i Skåne, helt otroligt! Ännu en vecka har gått och idag är det dags att skriva ner kommande veckas mål. Just nu är jag inriktad på lite mentala och hälsosamma mål, därmed är det lite tyst här mellan varven. Mitt jobb är påfrästande på många sätt, men framför allt det mentala. Och under den senaste veckan har det tagit mer på mitt psyke än någon annan gång. På gott och ont. Så med det sagt är jag lite utmattad, dels efter en hektiskt sommar och allt därtill. Men nog om detta! 
 
Å apropå något helt annat så skrev jag äntligen på papper om fastanställning på mitt nya jobb. Woho, vilken lättnad det var måste jag få säga. När jag började där i april så studerade jag fortfarande, sedan åkte jag till New York och saker bara flöt på. Nu är sommaren slut och jag kunde äntligen skriva på för fastanställning. Detta firade vi självklart med ett glas Prosecco och hemmagjord pizza i fredags, och kommer även firas med semester och Paris i oktober. 
 
Nu på morgonen har vi druckit kaffe i sängen här hemma, ätit favoritgröten till frukost och storstädat lägenheten. Idag är en riktig hemmadag, som jag verkligen behöver. Ska strax gå ner till affären för att fylla på i kylskåpet så jag kan laga lite matlådor ikväll, få en promenad och bara samla energi. 
 
 



I helgen skapades det minnen

| Dagligen, Livsstil
 
This morning, i woke up happy! Det har varit glädjefyllt att vakna upp denna lediga måndag efter jobbhelgen. Fär helgen har ju bestått av mer än bara jobb, och den balansen behövs verkligen för att klara av det på ett annat sätt än bara just; klara av det. Helgen fick en annan mening och innebörd av aktiviteterna som den bjöd på. 
 
I fredags vet ni redan att vi bjöd ut svärmor på frukost på Grand Hotel, som var väldigt uppskattat. Därefter tog vi en promenad till Nova Lund och lite kaffe innan det var dags för jobb. Väl på jobb pratade jag med en kollega, så bytte lördagspasset som var ett kvällspass till ett morgonpass - vilket resulterade i att jag kunde vara med på kalaset för min svärmor. Å det får jag säga var ett klokt beslut trots att jag var trött i stort sätt hela lördagen, haha. Kalaset gav mig mycket energi och glädje, så min söndag var väldigt bra måste jag säga. Även då jobbade jag på förmiddagen och på kvällen kom Amanda hit på födelsedagsmiddag, bubbel och litet paket.
 
Så här firade vi Amandas födelsedag hos oss..
 
 
 
Vi lagade en supergod pastagratäng med hemmagjord tomatssås, prosciutto, färska lasagne plattor, mycket basilika och mascapone - ljuvligt gott! Och till det bjöds det på en lätt sallad bestående av italiensk mixsallad, tomat, oliver och fetaost (salladsost). Simon hade även köpt Astoria rosé som var väldigt gott. Typ sommarens sista glas rosé innan det är dags för rödvin, eller vad säger ni? Maten var verkligen namnam, även första maträtten som jag lagade till Simon när vi träffades. Ett bra avslut på helgen!
 
 
 



Frukost på Grand Hotel

| Dagligen, Livsstil
 
God morgon lördag och helg! Medan många säkert har sovmorgon eller extra god frukost tillsammans med sina nära och kära, så har jag jobbhelg. Men det är okej, då en har varit ledig i två dagar redan denna vecka. Dessutom har jag bytt pass, så istället för kväll så är jag redan på jobbet. Ibland är det extra skönt att gå hem tidigt även om man får gå upp innan tuppen.
 
Hursomhaver.. igår fyllde svärmor dem där femtio åren och vi överraskade henne med en frukost på Grand Hotel i Lund. Och jag måste säga att det var verkligen värt att gå upp tidigt även då och även pengarna som det kostar att lyxa till det i bland. För gott var det!
 
 
 
Hotellfrukost, cappuccino och presenter - kan man börja morgonen bättre? Hade självfallet gärna haft denna morgonen som vi hade igår även idag. Men för mycket av det goda blir ju inte gott i längden, eller hur? Å visst är det roligt att även ge bort sådant här i gåva (även att dela gåvan med mottagaren). När vi hade satt oss ner med frukosten så tog vi fram det lilla guldiga paketet som innehöll en Michael Kors klocka som även den var guldfärgad. Och hon blev så glad! 
 
Nu ska jag jobba vidare och sedan får även jag vara med på kalaset för svärmor som är idag. Detta hade jag inte kunnat om jag jobbat mitt kvällspass idag. Så jippi mig!