Update

| Dagligen
Veckan blev inte riktigt som jag tänkt mig.. men ganska bra ändå! I tisdags blev jag nedskickad från praktiken till akuten. O i onsdags fick jag återigen besöka akuten då jag pratat med en läkare där. Det togs olika prover och visade sig att jag hade en kraftig inflammation i kroppen. Inte konstigt jag inte mått så bra senaste tiden. Efter mina undersökningar fick jag hämta ut en stor kur för 8 veckors behandling för inflammationen. Tur att det gick så fort att få hjälp! 
 
Så i veckan har jag verkligen inte mått hundra, men eftersom jag nu tar 6 x 800 mg antiinflammatoriska tabletter på morgonen så mår jag betydligt bättre nu i slutet av veckan och är snart redo för ytterligare fyra dagar på praktiken. Har denna veckan jobbat/praktiserat 70 timmar sammanlagt och nästa gång jag är ledig är på fredag. Men jag har världens finaste vänner som tar hand om mig och både praktiken och jobbet är underbart att va på, så det gör jag med glädje. Ikväll får jag dessutom lite extra kvalitetstid med S som kommer efter jobb. 
 
Nu ska jag vila i 20 minuter till innan jag ska cykla tillbaka till jobbet. På helgen har vi två timmars rast, så har hunnit handla nya blommor, lite mat och gotte till i kväll och städa. Hade nog behövt vila istället..
 
 
 



2 månader till julafton

| Dagligen
 
 
Två månader kvar till julafton! Var det igår alltså och jag kan säga att känslan börjar smyga sig på lite smått. Jag älskar julen och få fira den med nära och kära är det absolut finaste. Det handlar inte längre om gåvorna (det slutade jag bry mig om för flera år sedan) utan känslan och harmonin. Ser redan fram emot att pynta, ha massa myskvällar med mina vänner och pojkvän, adventsbak och mys i allmänhet. Denna julen ska jag äntligen få fira med min familj, vilket jag inte gjort på flera år. O det ska verkligen bli underbart! Tänk vad saker och ting kan vändas till det positiva. 
 
Är det bara jag som längtar till julen?



Fullspäckad vecka

| Dagligen
Lovelies! Äntligen en liten stund över, och ska strax stänga ner för att sova. 
Nu är schemat verkligen fullspäckat i fyra veckor fram över och nästa fredag är enda dagen jag är ledig på just fyra veckor - gissa om jag ska njuta? Har haft skola idag, men fick gå hem då jag har kramper i magen. Väl hemma möttes jag av nya köksluckor (skulle kommit i fredags men men), så började med att fixa i köket och lägenheten istället för att vila. Därefter mötte jag upp Amanda för att handla lite till kvällsteet vi har slörpat i oss ikväll över långa diskussioner. Älskar kvällar som den! Nu är hemmet i ordning igen, så skönt! Ska bara bli kry så jag orkar med mina 70 arbetstimmar denna veckan (praktik + jobb).
 
Apropå kök - så ska jag och måla köket nästa vecka och därefter fixar jag det sista.
Kommer verkligen bli så nöjd! Redan stor förändring. Ska köpa nytt bord, lampor, hylla och detaljer
samt sätta färg på väggarna. Underbart!
 
 
 



My week

| Dagligen
 
Ny vecka, nya möjligheter - bokstavligt talat! Idag har jag fått vakna upp med vid min sida, bästa starten på dagen/veckan. Denna veckan är fullspäckad och otroligt spännande sådan. Det är verkligen allt denna veckan, så på söndag får jag förhoppningsvis andas ut, haha! Det är en blandad kompot av saker som händer i veckan, så roligt. Förutom studier varje dag som är ett genomgående tema, så har jag lite annat att beta av.
 
Måndag: heldag hemtenta i special pedagogik och rensa ut ur köket.
 
Tisdag: Spinning på gymmet och första dagen/kvällen på praktiken. Även snickare kommer idag och river ut köket!!
 
Onsdag: Praktik och spinning/core på kvällen. Målare kommer och sätter färg i köket.
 
Torsdag: Praktik även idag, så spännande. Min älskade brorsdotter fyller 1 år!
 
Fredag: Ett träningspass på gymmet på morgonen, sedan är det ännu en fredagkväll på jobbet. Idag sätter snickarna in de nya köksluckorna. iiih, så kul!
 
Lördag: Kanske praktik?! Annars ska jag till Småland för 1års kalas :-)
 
Söndag: Om det inte är praktik så ska jag fixa i köket och mysa med S.
 
Summa summarum så är det mycket studier, praktik på sjukhuset (!), jobb på mitt äldreboende, träning, köksrenovering och förhoppningsvis mys med familjen. Det är en bra vecka detta! Vad har ni för planer?
 
 
 



Frukost på sängen

| Dagligen
 
 
Godmorgon lördag!
Detta har jag väntat på, en morgon utan måsten, frukost på sängen och bara avkoppling innan dagen kör igång. Har även "planerat" min frukostbricka men blev helt annorlunda nu när det väl gällde. Blev helt enkelt sugen på scones, så jag plockade fram en från frysen och värmde den. 
 
Idag fortsätter det att blåsa kraftigt här vid havet. Det var fruktansvärt att cykla till jobbet igår efter spinningen - spagetti-ben! Men ack vad skoj det är med spinning. Var lite sugen att ta mig dit på ett pass även idag. Men kroppen säger ifrån och behöver minst en dags vila nu. Hehe, attans.
 
 
 
Får i stället njuta här i mitt bästa köp - sängen - och av min lilla frukostbricka. 
Ser nu att det blev en "klassisk" från Espresso House om jag hade ätit där idag. Men det fick räcka med förra helgen. Då var jag på väg till Alvesta och bröllop exakt denna tiden, 08:50. Lite roligt det där! Tänk vad veckorna springer iväg.
 
Nej, nu ska jag fortsätta att njuta av lördagsmorgonen innan det blir plugg och sedan lite ärenden på stan. Ikväll blir det middag och drinkar i Malmö med flickorna. Så det ska bli en riktigt bra lördag det här. Underbart!
 
Vad gör ni idag?



Lever till fullo!

| Dagligen
Vad skönt att det äntligen är fredag igen! Jag är inte typen som lever för helgen och längtar dit så fort dygnet blir måndag. Jag ser möjligheten i varje dag och njuter till fullo utav alla dagar i bästa möjliga mån det går. Men idag, och som ni vet så jobbar jag fredagkvällar, så får jag jobba med Amanda. Vi umgås jättemycket nu, och det är minst sagt bara lycka och glädje. Att vi som är så olika är så lika. Mycket gemensamt helt enkelt.
 
O apropå mycket gemensamt så måste jag berätta en rolig grej! För någon vecka sedan åkte Amanda till sin farmor i Göteborg. Hon nämnde att hennes farmor bodde en timme från centrum. Inte mer med det tänkte jag. Men sen slog det mig, en timme? Bor hon utanför eller var bor hon? Ni vet att min familj bor/är i från Göteborg och jag har själv bott där så jag har ett ganska bra hum om staden. Nej, då bor hennes farmor i Lövgärdet(!) som ligger utanför Angered i Göteborg. Det är där min familj har bott och min mormor bodde där sedan hon blev änka. Hur liten värld är inte det? Dessutom bor hennes farmor på parallelgatan till gatan där min mormor bodde på. Alltså! Vi fattade ingenting. Min familj (pappa, mamma & bröder) har även bott på den gatan där hennes farmor bor på. Så minst sagt så har vi mycket gemensamt även där!
 
Nu ska jag äta något efter veckans tredje spinningspass och hitta lite kläder till imorgon. Ska nämligen ut och äta/drinka med mina andra saknade vänner. Ska verkligen bli superskoj! För nu kommer snart fullspäckade veckor (startar på måndag). Då blir det skola, praktik, jobb, köksrenovering, och massa träning. 
 
Ha en fin fredag allihopa!
 
 
 



Höstfrukost

| Dagligen
 
 
 
Höstfrukost med en kär vän! Spontant efter mitt härliga pass av spinning/core/intervall bestämde Amanda och jag oss för att äta frukost idag. Har varit sugen på scones ett bra tag nu och när Sandra avbokade vår frukostdejt i måndags pga jobb så blev jag lite besviken - vi skulle göra scones. Men tur fick jag det idag i stället!
 
Inte nog med att jag fick en frukost tillsammans med en underbar vän, så fick jag en fin höstbukett och en liten gåva fylld med godsaker. Hur fin är hon inte? Påsen med zebrorna innehåller nämligen choklad, te och hälsodryck. Precis vad man behöver gråa höstdagar som denna. Inte gåvan i sig, men jag har världens finaste människor runt omkring mig!
 
Nu ska jag plugga i några timmar innan jag fixar i hemmet och därefter beger mig på massage. Kunde inte kommit bättre i tiden än idag. Min kropp skricker efter massage nämligen. Nerv i kläm, sträckt muskel och sliten efter otroligt tungt jobb under hela sommaren. Kroppen ska man ta hand om!



En helt vanlig torsdag

| Dagligen
 
 En "ledig" torsdag eller vilken annan ledig dag som helst ser oftast ut så här för mig just nu. Jag har precis ätit lite kvarg och druckit mitt citronvatten. Ska byta från pjamas till träningskläder, gå ner med tvätten och sedan ta mig en lång och uppfriskande promenad. Kroppens alla celler, cirkulationen, musklerna, huvudet och så vidare behöver denna uppfiskande kalla luften för att klara dagarna som blir allt kortare och mörkare. Promenader i alla väder är perfekt att öka på energin lite.
 
När jag inte jobbar så fokuserar jag på skolan, och jag som läser på distans måste verkligen ha disiplin och göra ett eget schema för varje dag som går. Så idag är min dag uppdelat så här och det känns ovanligt bra. Att jag dessutom har 60 minuters helkroppsmassage idag är ju bara fantastiskt. Äntligen kommer min ena födelsedagspresent till användning, inte en dag för sent.
 
Vad gör ni om dagarna?
 
 



Tisdagsmorgon

| Dagligen
 
Grått ute - ljust inne. Idag är det ännu en mysig kall/grå och regning dag, i alla fall här i Skåne. O vad passar inte bättre än att göra en stor kanna te, krypa ner i soffan och ta tillfället i akt att beta av massa som måste göras? Lite projekt och skolarbete. Perfekt i mina ögon måste jag erkänna. Ännu bättre är att jag är ledig även idag + jag är telefonlös - så det går verkligen att fokusera en dag som denna.
 
Anledningen till att jag är telefonlös är nämligen så att jag första gången i mitt liv tappade min telefon och skärmen spräcktes. Min nya iPhone 7 dessutom. (Himla bra kamera i den!). Och fick låna en gammal Nokia vars laddare tillhörde en Sony såg jag imorse = inget batteri. Men förutom att man inte har någon väckarklocka, tillgång till samtal och sociala medior så är det faktiskt lite skönt utan en telefon måste jag säga.
 
 
 
Spenderar min dag här i soffan med skolarbeten, lite projekt och framför allt med dessa vackra rosorna som jag fick av i förra veckan. Älskar verkligen rosor och orange, så där prickade han helt rätt! Dem lyser upp fint här i vardagsrummet och doftar gudomligt. Nej, nu ska jag inte slöa till det alldeles för mycket utan ta en lite längre pluggpaus genom att köra lite cardio på gymmet. Aktiv vila är den bästa sägs det!
 
 



Good morning w. 41

| Dagligen

 

 

Välkommen vecka 41! Sista veckan innan min praktik på sjukhuset faktiskt, så det gäller verkligen att ha disiplin och plugga mycket nu..

Är det bara jag som har lite svårt att ta mig upp på morgnarna nu? Nu när det är sådär supermörkt när man vaknar? Sängen är ju så varm & gosig. Min är dessutom skönare än hotellsängen som jag sov i under helgen.. Får hitta något nytt knep att komma upp tidigt fast mörkret. Nu snart ska jag mot Malmö för att gå till en kiropraktor och knäcka loss en nerv som kommit i kläm, väldigt obehagligt båda dera. Sen är det som sagt fokus på träning & studierna denna veckan. Har även roliga saker inbokade! Massage, frukost med vänner, middag-drinkar-utgång, och lite höstpromenader. Det kommer garanterat bli en bra vecka!

Vad gör ni denna veckan?




Bröllopshelg

| Dagligen, Fotografier

 

 

Bröllopshelg i Småland. Vilken fantastisk helg jag fått vara del utav och som nu är ett underbart minne. I lördags morse åkte jag upp och checkade in på hotell i Alvesta. Detta för att sedan i lugn takt börja i ordning mig för min äldsta brors bröllop som hölls i denna vackra kyrkan i Öja/Gemla, där han och hans fru (!) bor.

 
 

Efter en magisk cermoni och en lång stund av fotograferande i olika uppställningar körde vi till middag och festen.

Lite mingel och lite mer fotograferande med fotografen väntades i festlokalen. När brudparet anlände smällde vi ballonger, skålade, och sedan började middagen och firandet med pompa och ståt! Det bjöds på en utsökt trerättersmiddag, mycket lekar, fina tal och mycket pusskalas mellan brudparet. Var en riktig rolig fest!

 

Innan jag åkte hem tog jag en härlig höstpromenad i denna lilla smålänska stad. Ett bra sätt att återhämta sig på och få se lite mer. Hösten hade kommit längre i Småland än här i Skåne. När jag kom hem så handlade jag lite för veckan och har sedan dess myst i soffan. Vad har ni gjort i helgen? :)




Autumn walk

| Dagligen

 

 

Höstig tisdag & kanelbullensdag. Dagen kan inte ha börjat bättre. Invigde mitt nya gymkort idag, kunde blivit ett bättre pass men har en nerv i kläm i vänster axel - så tog det lugnt. Men visst är det peppande med ett nytt gym så här på hösten? Köpte ett silver medlemskap så jag kan både gymma och gå på gruppträning, så taggad! Efter passet tog jag en powerwalk i höstsolen, krispig vind och sol - livskvalite.

Hur spenderar ni er tisdag? Jag har studerat i någon timme nu och ska fortsätta med det några till. Mycket att beta av innan helgen och helgens bröllop. Ser fram emot det!




Oktobermål

| Dagligen
 
 
Jag älskar dessa bilderna som jag tog för flera år sedan i Kungsparken, i Malmö. 
 
Första oktober idag och jag njuter av att hösten är här - min favoritårstid! Idag är det dessutom lördag och jag är ledig, vilken perfekt kombo! Tog mig faktiskt en sovmorgon idag och en långdusch när jag vaknade, så nu sitter jag med en frukostbricka med kokt ägg, citronvatten, knäckebröd och en stor latte. Himlans gott.
 
Oktober innebär mycket skola och praktik på sjukhuset för min del, och däremellan ska jag hinna med ett bröllop (längtar!), ett ett-årskalas för min brorsdotter, SPA och såklart massa mys med mina vänner och familj.
Men självklart har jag lite mål med oktober som jag tänkte dela med mig utav. Älskar att sätta nya mål på hösten och känner det är perfekt att köra igång dem ordentligt nu (även om jag har tjuvstartat).
 
Oktobermål:
 
- På hösten vill jag komma in i bättre träningsrutiner! Så på måndag ska jag köpa ett nytt gymkort på ett annat gym här i stan. Det är nybyggt och öppnar just på måndag. Nytt och fräscht för bättre träning. Kan inte bli bättre för en nystart, eller vad säger ni? Jag ska träna fyra gånger i veckan och köra Yoga hemma på kvällarna för att slappna av och sträcka ut.
 
- Bättre träning betyder bättre mat! Funderar på att beställa en matkasse igen, men är det ekonomiskvinst eller onödiga kostnader för en som bor själv? Min matbudget har inte varit den bästa i sommar, alldeles för dyr! Så jag funderar starkt på en LCHF-kasse. Har ni tips? 
 
Dricka mer te! Höst betyder te och nu har jag fyllt på här hemma med gott chai-te och olika sorters av Earl Grey. Så gott! Med detta ska jag dra ner min kaffe-konsumtion, alldeles för mycket av det också, haha.
 
Läsa mer böcker och kolla mysiga serier. För att komma ner i varv ska jag påbörja min bok-hög som jag har här hemma till en början med. Dessvärre så har det kommit ut massa nya böcker redan som jag vill läsa. I-landsproblem. O serier på hösten med värmeljus och te, love it! 
 
Sen har jag personliga mål som jag behåller för mig själv men som jag har nedskrivet i min lilla bok fylld med idéer och mål. Älskar att skriva ner mina mål och bocka av dem en efter en.