2017 - årsresume

| Dagligen
 
En liten årsresume så här nu när vi närmar oss 2017's slut och början på något nytt. Detta tycker jag alltid är så spännande, men nu mer än någonsin. Fast redan nu kan jag säga att 2017 har varit mitt år och jag är så tacksam över allt som har hänt under detta långa men korta år. Wow!
 
Januari :: Här började jag året med mycket jobb, födelsedagar - mina bästa vänner fyllde 30 år och det firades med mat och bubbel. Mycket shopping på januarirean och en del fix i lägenheten. Vi åkte på spa och i slutet av månaden flyttade min beloved one in och gjorde mitt liv komplett på riktigt.
 
Februari :: Fortsätte att jobba på och även studerade som en tok. Vi fortsatte att fixa i lägenheten och hade mysiga kvällar tillsammans och med vänner/familj. En riktig mysmånad!
 
Mars :: En riktig mellanmånad för mig! Jobb och återigen jobb. Födelsedagsfirande och lite annat smått hände under denna månaden, inget annat som jag kommer ihåg värst mycket.
 
April :: Var däremot en månad utan dess like! Simon och min mor träffades för första gången. Vi firade påsk hos Simons morföräldrar, jag fylle 26 år och firade detta med finaste vännerna och brunch. Sedan sa jag upp mig från mitt jobb och blev anställd på mitt nuvarande. Ett bra beslut med krävande!
 
Maj :: Tror bestämt att detta år årets bästa månad. Simon fyllde 25 år och vi firade årsdag med förlovning. Jag åkte en vecka till New York med världens bästa tjejer, jag blev klar som Undersköterska och började på mitt nya jobb.
 
Juni :: Sommar och sol, mycket jobb, möhippa och övernattning i Göteborg. Simon träffade min släkt och vi mös hemma hos mamma. Njöt av en bra månad och tränade mycket tillsammans.
 
Juli :: Jobb, återigen jobb. En standard här. Vi åkte återigen till Göteborg och denna gången på bröllop för min barndomsvän. Magiskt. Vi började även här att planera vårt egna bröllop. 
 
Augusti :: Mycket skogspromenader och vid hamnar/hav spenderade vi våra lediga stunder tillsammans. Mamma kom ner och våra föräldrar träffades på en urhärlig fika. Tog lite gravidfotografier, började planera bröllopet lite mer, träffade mina brudtärnor över middag, köpte min bröllopsklänning och fortsatte med våra dagsutflykter.
 
September :: Även här var det varit mycket födelsedagar, många middagar hos svärföräldrarna, och kvalitetstid för oss. En bra träningsmånad och fylld med mycket glädje (och kaffe). Skrev även på för fastanställning!
 
Oktober :: En månad fylld med dejter! Titanic-utställning, kvällsspa på YSB, biodejt, träffade min familj i Växjö när brorsdotter fyllde två och första mötet med lillprinsen. Vi var även ute och åt men även hemmadejter. I slutet av månaden åkte vi även till Paris - magisk resa.
 
November :: En mörk men mysig månad, fyllda av glädje från resan. Simon fick nytt jobb och vi har börjat kolla efter lägenhet i Lund. Träffat mina vänner och tärnor på fikor, middagar och annat mysigt. Jobbat väldigt mycket och julpyntat en del.
 
December :: Julens tecken. Adventsfikor, julklappsshopping, bakat en del, hela min familj samlades över julen - första gången på flera år, så mysigt! Jobbade över julhelgen men fick fira med svärfamiljen. Vi har haft en fin månad tillsammans och avverkat lite mer bröllopsplanering - så som inbjudningskorten. 
 
Ett magiskt år, minst sagt. Jag har verkligen fått det jag saknat och mina pusselbitar faller på plats men utökas även med nya mål och förväntningar. 2018 år är ett ännu mer galet år än 2017. Jag fick New York och Paris, blev förlovad och levt ett underbart år med min hälft. 2018 - året vi gifter oss, reser, flyttar till nytt boende och allt där till. iiiih! Jag är redo!
 
 



Mini jul

| Dagligen
Vintern kom hit i söndags 
 
God morgon, måndag! Då var julveckan här, och det är väll mysigt? Som jag skrev i början av månaden så älskar jag tiden innan julafton, och just nu känner jag mig rätt mättad på allt som heter jul. På gott och ont. Men, den riktiga julen - alltså i helgen - kommer också vara väldigt mysig.
 
Idag går jag in på några intensiva veckor, och framför allt dessa tre som är framför oss. Blir mycket jobb, och många heldagar på jobb. Det blir extra mysigt att få träffa Simon och alla andra när tiden ges. Hur som helst så körde vi en mini jul tillsammans med min familj i helgen. Och det blev självklart väldigt lyckat. Familjen anlände i lördags vid lunch, efter att vi fått oss en liten sovmorgon, mys i soffan och fått fixat det sista. Dem kom till ett dukat mini julbord. Detta högg vi glatt in på allihopa och kvällen fortsatt med bebismys och klappar. Fick leka av mig tillsammans med brorsdottern och mysa extra med brorsonen. Visst är det härligt med små i familjen? 
I går hade vi turen då Simons morföräldrar bjöd på kaffe och hand föräldrar bjöd på middag. Så det blev ett bra avslut på en magisk helg, enligt mig.
 



Sju armad

| Dagligen, Julinspiration
 
 
Glad andra advent! 
Julinläggen fortsätter och idag är en lite tröttare advent än förra. Vi blev nämligen bjudna på julbord och bowling igår av fästmannens morföräldrar. Det är alltid lika kul och trevligt att samlas tillsammans med dem. Å inte för jag vilar idag, nej, för idag kör jag ett tidigare arbetspass - för i eftermiddag vankas det adventsfika hos Linda. Därmed bytte jag ett kvällspass till morgon så jag hade möjlighet att vara delaktig. Underbara kollegor som gör att det är möjligt.
 
En december utan ljusstakar i fönstret går inte! I år har vi två av denna sorten i våra fönster. Sju armad adventsljusstake, som även dem har vi fått av Simons morföräldrar. Tycker deras elegans passade utmärkt hos oss, och framför allt denna i sovrumsfönstret.
 



Pont Alexandre III

| Resor
 
 
 
 
Bron Pont Alexandre III är en del utav världsutställningen 1900 och byggdes som ett minne för den fransk-ryska vänskapen, och är byggd mellan Place des Invalides och Champs-Elysees över Seine floden. Är även uppkallad efter den ryska tsar:n Alexander III av Ryssland. 
 
God morgon lördag! Idag kör vi mysmorgon för hela slanten här hemma. Äter scones som blev över från igår till frukost, dricker kaffe i mängder, gosar i soffan framför en julfilm samtidigt som vi har alla värmeljus, adventsljusstakar och julgran tända. Å så har vi ju tvättpass nu på morgonen, men det är en annan femma. 
Samtidigt som jag njuter av nuet och kvalitetstid med Simon, så tänker jag återigen tillbaka till Paris. Måste dit igen, snart. Tur att jag och mina tärnor bokade vår weekend i veckan, dock inte hit. Men har ni sett denna vackra bron? Förundras fortfarande.
 
 
 
 
 
 



8 december

| Dagligen, Julinspiration
 
Ni skymtar Simons julender i bokhyllan, fylld med 29 stycken praliner..
 
 
 
 
 
 
 
8 december och det är världens bästa mammas födelsedag. Grattis till dig! Tur att vi ses nästa helg. ♥
Börjat min morgon med en promenad och även haft Amanda här för scones och te frukost. Att vi har snackat så mycket att jag är helt slut nu är en helt annan femma. Så himla underbart! 
Jag fick även gett min julklapp till henne idag, för resterande veckorna av detta året är fullspäckade och vi vet inte när vi hinner ses nästa gång igen. Vi har ju ett galet år tillsammans att se fram emot, så jag väntar ivrigt in det nya året som kommer. 
 
 
 



Bröllopsgåvor

| Bröllop
-Inlägget innehåller reklamlänkar-
 
Något som vi har diskuterat en del här hemma är just; bröllopsgåvor. För vad kan man önska sig när man har allt eller inte känner något behov av materiella ting? Nu för tiden samlar inte många på en servis eller bestik, man har ofta ett hushåll med diverse prylar redan när man gifter sig. Och vad är egentligen rimligt att önska sig från andra? Som sagt är det många tankar som spökar angående detta, men jag tror vi har hittat en lösning.
 
 
Här under materiella gåvor är vi som sagt väldigt kluvna på vad som är rätt och fel att önska sig, finns det ens något rätt och fel? Fick faktiskt höra av en utav mina tärnor att vi har "högre standard" än vad hon själv har och att hon tycker att det är himla svårt att hitta en gåva till oss. Och detta gjorde mig faktiskt lite ledsen. För låt mig förklara. Att vi har valt att prioritera olika köp i vårt förhållande, till oss själva, vårt hem eller i gåvor som vi ger bort - det är ett val som vi har valt. Eller hur? Därmed tar vi inte det för givet eller "tvingar" någon att lägga den summan på oss, för det är något självvalt och något vi uppskattar att göra själv.
 
Hur som helst, det är inga onda tankar mellan mig och tärnan. Fick bara upp ögonen för detta perspektivet, och att det faktiskt är svårt att önska sig materiella ting. För om vi nu väljer att önska oss lite dyrare saker som bröllopsgåvor så kan vi 1. inte anta att folk har råd att köpa det 2. att de inte vill köpa det i den prisklassen. Som sagt, svårt!
 

1an | 2an | 3an | 4an | 5an | 6an

 
Å andra sidan så är dessa sex sakerna faktiskt något vi önskar oss här hemma. Och något vi förhoppningsvis kommer att uppskatta i flera år fram över, eller våra barn och så vidare. Tycker gåvor är svårt att önska sig, men det kanske ni förstår vid detta laget.
 
 
Det som är mycket lättare att önska sig är helt klart de personliga gåvorna, och där sätter bara fantasin gränsen. För att bli bjuden på en middag, bio eller bara en mysigare fika är ju underbart. Jag har hört att man behöver socialisera sig lite extra som gift, haha. Skämt och sido. Men att bli hembjuden eller utbjuden på middag är en sådan sak som vi uppskattar såå mycket. Eller en natt på hotell i en annan stad. Det skapar lite mer känsla bakom gåvan, skapar minnen för oss två och allt blir av en annan klass. 
 
Vi har kommit fram till att först på vår önskelista är (tråkigt nog) bidrag till en resa som vill göra tillsammans, rättare sagt en kryssning i Medelhavet. För dessa minnen som skapas när man får utforska världen tillsammans, de är ovärderliga och något som vi kan leva på hela livet. De materiella gåvorna kan vi ha hela livet, men det är ändå extra speciellt med att få vidga sina vyer och uppleva saker tillsammans. Vi sätter det högst på listan, för vi kan vara bostadslösa - bara vi får vara tillsammans. Förstår ni vår tanke? Samma gäller gåvor.
 
De personliga gåvorna har i slutändan högre värde än de materiella. Det blir en tanke bakom, kanske en upplevelse, eller tid med våra nära och kära. Och sådant går inte att värdera. Sedan är det ju inte priset bakom som ligger i vårt intresse, det är tanken och känslan. 
 



Skönhetsklappar

| Julinspiration, Skönhet
- Inlägget innehåller reklamlänkar -
 
 
Något som jag älskar att ge bort i gåva är skönhetsprodukter! Jag vet inte varför just skönhetsprodukter är roligast att ge bort, men så är det. Att få köpa det där lilla extra till någon annan och förhoppningsvis tycker personen om det lika mycket som en själv. Blir glad bara utav tanken. Tänkte passa på och tipsa om produkter som jag tror andra hade uppskattat nu till julklapp, de är även mina favoriter och vad jag alltid har hemma i skåpet.
 
1. Maria Nilas Soft serie är fantastisk till personen som har torrt och frissigt hår
eller bara vill ha mjukt och glansigt sådant. Provade detta första gången när
jag var i New York, sedan dess har jag varit fast. Ni hittar detta paketet här.
 
2. Tidernas bästa bodyloationen kommer från Biotherm! Har använt denna pumpflaskan
i flera år nu (självklart köpt nytt när den tagit slut) och jag älskar den! Ni kan köpa den
här eller vänta in Kicks julkalender - vet att den är på 50% där även i år.
 
3. Fotkrämen från ovan. Clarins gör magnifika krämer, och fotkrämen är inte ett undantag.
Varför inte köpa fot -och handkräm till någon du tycker om? Ni finner dem här.
 
4. Olja, olja, olja. Räck upp en hand, dem som hatar frissigt hår. 
LCC har lösningen i denna lilla flaskan. 
 
5. Facemist - morgon, middag, kväll - Go! Denna är ett beroende för mig.
 



Some days I want to spend in bed

| Dagligen, Inredning
 
God morgon torsdag! Och oj, vilken vecka det har varit hittills. Jag är för nuvarande långledig - och jag njuter över detta. Har tagit lite extra pass under julen, start nästa måndag, så jag laddar upp energin. Men.. i tisdags på väg hem från jobbet, eller rättare sagt på väg till ärenden, så ramlade jag i innerstan. Skrapade upp knä och fick min tumme stukad. Allt på grund av nedskräpning.. Typiskt! Därmed blev mina ärenden inställda och jag haltade hem och la mig på sängen. Tyckte faktiskt synd om mig där.
 
Igår blev en mycket bättre dag trots mitt hand-i-kapp. Lyckades ta mig runt på ärendena och handla hem lite mat. Väl hemma fick jag ett sms om jag var ledig för kaffe och bebisgos - och självklart var jag det. Slutade med shopping på Emporia med Sandra och lilla L. Himla mysigt och fylld med ny positiv energi var jag. Myskvällen i soffan med min bättre hälft slutade med en lägenhetsvisning i Lund. Och alltså, ååååh! Lika stor tvåa som vi har nu, men så mycket finare. Tycker att vår lägenhet har blivit jättefin, men vi är rätt klara med denna stad. Dessutom vill vi närmare Simons familj, vilket är ganska förståeligt. 
 
Lägenheten var på markplan, fräsch och jättebra planlösning. Har en liten uteplats och alla maskiner man för tillfället drömmer om; tvättmaskin, torkskåp och diskmaskin (!). Att den kändes lyxig och fin är dessutom ett plus. Så nu hoppas jag faktiskt att vi har lite tur på vår sida. För den hade varit perfekt att mellanlanda i innan vi köper radhus. 



Första advent

| Livsstil
 
Hur fin är inte den här julgranen som man finner på Galeries Lafayette, Paris?
 
Första advent, äntligen! Idag vaknar vi med en liten extra feeling här hemma, för idag kan man officiellt lyssna på julmusik och allt där till. Och jag kan erkänna att jag verkligen har längtat till december och julen i år, för den blir lite extra speciell för mig på flera olika vis. För det första kommer jag få fira jul tillsammans med hela min familj, helgen innan julafton. Detta har inte skett på flera år på grund av olika anledningar - men nu så händer det - dessutom ska vi vara här hos oss. Som jag längtar! Sedan är det första julen tillsammans med min fästman, som gör allt extra mysigt. 
 
Sedan är jag ett stort fan av hela december och tiden innan julafton. Har de senaste åren jobbat under julafton och helgen, även i år blir det så, därför är tiden och det speciella myset innan väldigt uppskattat för mig. 
Idag har jag dessutom bjudit hem en massa tjejer för adventmys med godsaker och härliga drycker, julmusik och extra mys denna söndag. Så ska strax börja förbereda inför deras ankomst i eftermiddag, tror det kommer bli väldigt mysigt.
 



December

| Dagligen
 
Nu är december äntligen här! Och den började på mysigaste sätt redan igår. Som jag nämnde då, fick jag besök av två gamla kollegor och deras bebisar. Så det blev en hel del snack, bebisgos och även lite fotograferande av julkort på dem små. Himla mysigt var det i alla fall. Sedan började vår dejt, min och fästmannen, redan vid lunch när vi åkte in till Malmö en snabbsväng. Lunch och lite shopping. När vi senare kom till Lund möttes vi av julljus och testade även en bil. Spännande!
 
Nu över dagen har vi haft Simons familj här på en supermysig adventsfika. Laddar upp inför imorgon. Blev alltifrån glögg till biskvier. Gott gott. Å nu är det snart dags att gosa ner sig i soffan innan det är dags för att laga mat. Julen är verkligen bland det mysigaste jag vet.