Minut bröd

| Livsstil

Ny favorit här hemma är "minut bröd". Man blandar en matsked med fiberhusk, en matsked kokosmjöl, ett ägg och lite vatten. Sedan lägger man ut det som ett litet bröd på en tallrik och kör i micron i en minut. Jag brukar även vända mitt och därmed köra en minut på varje sida. Godare med lite kryddor i dessutom. Vi brukar ha skinka och grönslar i mitten, men idag provade vi med kokt ägg ovanpå - och gud så gott! 





High Quality

| Dagligen, Inredning
 
 
Kommer ni ihåg mitt önskeinlägg? Där hade jag med gråa Lexington handdukar och nu i helgen inviger vi dem här hemma. Jag tycker verkligen att de är värda vart enda litet öre som de kostar, för det är en otroligt fin kvalite för det priset. Dessutom är de otroligt fina och sköna samtidigt. Bättre än så kan det knappast bli!
 
Lördag och jag är ledig, helt fantastiskt. Har hunnit en sväng på gymmet efter en skön sovmorgon, och nu målar jag naglarna. Vet inte ens när jag gjorde det sist.. Livet när man jobbar inom vården vill säga. Lyx att hinna måla naglarna med andra ord. O eftersom det är lördag betyder det lyxkaffe från min kära Nespresso. Kunde verkligen inte börja dagen bättre! Dessutom får jag njuta av denna vackra hortensia som jag fick av S i förra helgen. Hoppas bara att den håller sig finare denna gången. Att det kan vara så att man behöver de gröna fingrarna för att hålla en blomma i liv.. Förutom ompyssling denna lördag förmiddag så har vi faktiskt ingenting på agendan, så skönt men ovant. Har ni några tips på vad vi kan hitta på? Nu blir det i alla fall en välförtjänt brunch!



Vårnyheter hos Mio

| Inredning
 
Vas 499:-, Sittpuff 699:- & Marmorhylla 199:-
 
Detta är farligt! Har sagt åt mig själv att inte handla mer nu inför New York resan, och då har jag köpt och ändrat om mycket i hemmet de senaste månaderna. Och så släpper Mio sin katalog och man vill inte mer än att köpa liite till. Dem har alltid så himla mycket fina saker, enligt mig, och just nu har jag suktat in mig på marmorhyllan till höger. Hade tänkt mig en labyrinthylla i köket, men sedan såg jag denna och fick nya funderingar. Dessutom är Klong vas copyn faktiskt riktigt fin (vaserna till vänster). Allt till en rimlig peng dessutom. Ska man åka dit tro?



Värt att läsa!

| Dagligen
 
Måndag i soffan! Vad skönt det är att slå sig ner i soffan efter ha hunnit tvätta några maskiner, varit på gymmet tillsammans med S, ätit en powerfrukost samt tagit en skön dusch. Och det bästa är att klockan inte alls är mycket.. Lovely! Min lediga måndag kommer fortsättas att spenderas i soffan varvat med vid mitt nya skrivbord i sovrummet. Idag ska jag nämligen försöka beta av några till inlämningar, så är det gjort sen. Men först tänkte jag tipsa er om Camilla Davidssons böcker, igen..
 
 
 
Camilla Davidsson är en ny debutförfattare och av en slump kom jag över boken Under vintergatans alla stjärnor och Änglarna dansar i gryningen här. Och tyckte att den först nämnda var otroligt givande! Feelgoodböcker om huvudkaraktären Emmas olika resor. I under vintergatans alla stjärnor får man följa med Emma när hon pilgrimsvandrar från Frankrike till Spanien, och hur mycket känslor väcks till liv och försöken till bearbetning. Finns mycket att relatera till i böckerna, för resorna handlar mesta dels om personlig utveckling och känslomässiga resor. Tycker verkligen ni ska haffa böckerna om ni kommer över dem.. 
 
Inlägget innehåller adlinks



Dinner party

| Dagligen
 
 
 
Middagsbjudningen igår var utsökt! Som jag nämnde igår så var vi bortbjudna till S föräldrar för lite middag och det blev hur trevligt som helst. Blev bjudna på S favoriträtt som är en god pastarätt med bacon, broccoli, stark korv och gräddig sås. Ljuvligt! Och till efterrätt blev den nutella-kladdkaka som vi hade med oss, som.. ni borde prova! Yum. Till det drack vi lite vin och satt och pratade i några timmar innan det var dags att köra hem. Idag är jag iväg på jobbet och härefter tänkte jag köra ett pass på gymmet innan det är dags för söndagsmys.
 



Lovely Saturday

| Dagligen
 
Ledig lördag spenderas på bästa sätt.. Nu har jag precis klivit ur duschen efter en lugn förmiddag. Det fick bli sovmorgon idag då jag jobbade 13 timmar igår och var självfallet helt slut efter det. Kom hem till ett nytt avsnitt av Dödligt vapen (serien), popcorn och te - så mysigt! Förutom sovmorgon och kaffe i sängen (dåligt att installera tv:n i sovrummet..) så har vi hunnit ta en promenad, ätit goda frukostbullar, storstädat lägenheten + bytt sängkläder samt virdit och vänt i sängen. Har ju en kontinentalsäng som man bör vända madrassen på titt som tätt (jag gör det när jag byter sängkläder som idag) men idag flyttade vi även sängen lite mer åt vänster + vände madrassen i mitten.. Puh! 
 
Nu ska jag stryka kvällens outfit då vi ska hem till S föräldrar och äta middag med hans familj. Ska verkligen bli trevligt. Men ska även dricka en cappuccion och fortsätta läsa i Camilla Davidssons andra del  Änglarna dansar i gryningen, då jag tycktre att Under vintergatans alla stjärnor var så bra och givande. Läs dem ifall ni inte redan har gjort det! Men först: ta bort handduken från håret. 



Sovrummet

| Inredning
 
Välkomnar mina nya sängbord med solsken utomhus. Visst är det helt fantastiskt väder nu? Solen lyser och imorse var det två talgoxar som försökte komma in i mitt sovrum (fönstret stod på glent). Vårkänslor!
Nu har vi precis kommit hem med sängborden till sovrummet och ingen är gladare än jag. Var S som hittade dessa nya och tyckte att de skulle passa in här jämfört med de gamla (se nedan) och jag kan inte mer än hålla med..
 
 
 
Före & Efter
 
Skillnaden är ganska radikal om jag själv får säga det - till det bättre. Nu är de nya sängborden väldigt små jämfört med de bruna Malm från Ikea som är stora och väldigt rymliga. Men helt ärligt så har det mest legat massa skräp i dem, sånt som inte tillhör ett sovrum. Jag är supernöjd med dem nya, helt klart!



Valentine's

| Dagligen
 
 
 
 
 
14 februari - Alla hjärtan. Ja, det är väl ingen som kan undergå att det är Valentine's day idag, men visst är det lite mysigt ändå? S och jag var faktiskt ute och åt redan igår, så vi smygstartade denna rosa kärleksdagen redan då. Himla mysigt hade vi det i alla fall. Och nu på morgonen började vi med en pre-frukost i sängen (som nästan är obligatorisk nu) innan gymmet och efter har vi ätit amerikanska pannkakor - hur lyxigt och gott? Lyckligt lottad.
 
Häromdagen fick jag detta fina halsbandet från Lily and Rose av S, en tidig ♥ dags-present. Det är tillhörande till mina örhängen som jag har köpt långt innan, i färgen Silk. Och gissa om jag blev glad? Har svårt för halsband, men har länge velat ha något relativt enkelt och glittrande runt halsen. S, han kan :)
 
Hjärtans dag är årets dyraste kärleksdag, men det är fint att göra liite extra och lite extra piffigt för sina nära och kära en dag som denna. Ett liten kärleksförklaring eller en hälsning till de som betyder lite extra för en gör himla mycket - det får man inte glömma bort. Glad alla hjärtans dag på er!



Saluhallen, Malmö

| Dagligen, Fotografier
 
 
 
 
 
I början av veckan gjorde jag och min klasskamrat lite research här, Saluhallen i Malmö. Det är nämligen så att slutterminen för Undersköterska ska man göra ett "gymnasiearbete" där man helst ska göra en aktivitet/något praktiskt (inte tvunget) inom de fyra stora områdena som nämnar sig för en undersköterska. Lättast för både mig och min klasskamrat har varit att välja äldreomsorgen då vi båda jobbar inom detta. Å vidare har vi valt att göra en utflykt hit → till Saluhallen i Malmö. Vi tror helt enkelt att det vore en trevlig upplevelse med en utflykt hit. Förutom att handla över disk hade Saluhallen många matställen som verkade väldigt trevliga! Alltså känns det helt rätt att göra en lite utflykt bakåt men framåt i tiden. 
 



One cup Nespresso..

| Dagligen
 
 
Efter gårdagens research gick jag förbi Nespresso och fick hem lite nytt kaffe.. Som jag har saknat dessa goda kopparna av kaffe. Det är verkligen skillnad på kaffe och kaffe, eller vad säger ni? Självklart var vi tvungna att provsmaka på dem och även morgonkaffet fick bli en varsin kopp här hemma, vardagslyx om något! Men.. har ju köpt en kaffebryggare också, så tanken är att dricka dessa på helgen bara.. fast vi kunde som sagt inte hålla oss igår (och idag). 
 



Dagens planer:

| Dagligen
 
 Veckans lediga dag är här och jag har även idag lite på listan. Först ut är tvättpass och ett tidigt träningspass - idag fokuserar jag på konditionen inför vårruset! Sedan tänkte jag även beta av ännu en inlämning i skolan. Tur att vi läser roligare kurser nu innan slutet, för att ha flera inlämningar i veckan är inte alltid så skoj. Blir även en kaffe på stan vid lunch med Lina och kolla efter en alla hjärtans dagspresent, om jag inte kör på min första plan vill säga. Vad har ni för planer idag? 



Morning in bed

| Dagligen, Inredning
 
Nya, gråa, mörkläggningsgardiner och en TV på väggen - och sovrummet blev som nytt! Som jag har nämnt tidigare så har min lägenhet fått sig en uppfräschning de senaste månaderna. Ny färg på alla väggarna, nya möbler och detaljer. Men hittills är sovrummet och nu även köket (!) favoritplatserna, för har lite kvar i vardagsrummet att fixa. 
 
 
 
Eftersom min LG har inbyggd smarttv i sig så har jag möjligheten att kolla både Netflix och Viaplay, internet & youtube i den utan extra sladdar och boxar, vilket är skönt! Vill inte ha massa extra sladdar framför sängen, då det är omöjligt att gömma dem på ett snyggt sätt. Sedan blev mitt laptop-bord från Ikea med mina marmor och mässingsdetaljer fint under tv:n, eller vad säger ni?
 
Nu ska jag äta upp min frukost: gröt med hallon och jordnötssmör + lite kaffe och vatten. Har nämligen varit iväg på 45 minuters spinning och 30 minuters core nu på morgonen. Träningsglädjen är verkligen på topp nu, bäst att hålla igång så länge det är så! Anyhow, så får ni ta del av förändringarna här i bloggen. Vet inte om ni kommer ihåg hur det såg ut innan? Vill ni ha före och efter bilder? 



Happy Monday!

| Dagligen
 
 
 Måndag; en väldigt glad sådan! Nydligen kom jag hem både från en arbetsintervju och även en lunch-dejt med Linda. Vi fixade lite inför vår New York resa och åt ceasarsallad över roliga diskussioner. Minst sagt så har det varit en härlig start på den nya veckan. Bloggen har fått en liten annan riktning: livsstil och inredning - vilket den egentligen alltid har nämnat sig för men nu är det mer "spikat i sten". Känns som det blir mycket fotografering av blommor, mat och diverse, så tänkte hålla mig till detta. Vad tror ni om det? 
 
Min måndag fortsätter med inlämningar, kaffe och av njuta av tulpanbuketten som ni ser här ovan. Vi fick den i helgen och blev självklart superglada över den! Älskar vita tulpaner.



Önskelista för hemmet

| Inredning
Untitled #197
 
 
Detaljer till hemmet. Mycket i mitt liv håller på att förändras just i skrivande stund och har gjort det senaste halvåret. Stora och små förändringar sker varje dag och jag växer mig större i och med förändringarna som blir det de bättre. Samtidigt förändras mitt hem och har fått sig ett annat innehåll än för dryga år sedan, vilket jag är oerhört tacksam över. Nu är jag i sluttampen i köket och sovrummet, sedan går jag tillbaka till vardagsrummet igen. Har nämligen blivit med nya gardiner och lampa i köket idag, och i sovrummet är där även nya gardiner och sängbord + tv och skrivbord som har tillkommit under veckan. Jag tycker verkligen om inredning har jag insett mer och mer. Sakerna i kollaget står högt upp på min lista nu.. Vitrinskåpet x2 ska utöka mitt vardagsrum inom det närmsta är det tänkt!