Bestman gifts

| Bröllop
 
 
Gåvorna till Simons marskalker har nog varit bröllopets svåraste grej att checka av. Att ge något till någon annan är en svår uppgift för många, och så är fallet för Simon. Listan på alternativ har varit väldigt lång, och många timmar av funderande och sökande har lagts just på detta. Men det är ju väl lite fint?
 
Till slut och långt om länge så valde han att köpa en 15 års lagrad Lauder´s som är en whiskey. Och detta blev han nog väldigt nöjd med. Det må vara lite opersonligt, men hans marskalker som har varit hans två bröder och två bästa vänner - tycker om just whiskey. Simon som själv inte dricker alkohol köpte även en till sig själv, som dekoration, haha! 
 
 
 
 



Vad en blombukett kan göra

| Dagligen
Vilken ljuvlig bröllopshelg och allt vad den har inneburit! Idag kan jag ärligt erkänna att det inte sker många knop och energin inte riktigt finns till. Det har verkligen varit intensiva dagar in i det sista, men vi har verkligen försökt njuta av varenda del som har inför och efter skapat vår bröllopsdag till den dag det faktiskt blev. För den var helt enastående och superhärlig från början till slut. 
 
Nu när jag vilar i soffan så har jag chans att njuta av denna underbara sommarbukett som vi fick. Även vasen från Kähler! Färgerna på både bukett och vas gör sig verkligen i vårt vardagsrum och det blir lite extra trevligt att våra nära och kära har tänkt på det när de valt gåvor till oss. För varje gåva har verkligen en tanke bakom, och det gör oss lite extra glada och emotionella. Vi fick verkligen superfina gåvor, och minst sagt en superfin bröllopsdag!
 
 
 



Gåvor till tärnorna

| Bröllop
 
 
 
Då var vi man & hustru. Och oj vad konstigt och underbart det känns på samma gång. Wow! Men mest utav allt känns det som livet är komplett just nu. Man svävar ju på moln, nygifta och nyinflyttade som vi är. Detta är det mest magiska jag hittills har upplevt i mitt liv, och det är helt fantastiskt!
 
Mer om vår dag och allt därtill kommer i ett, två eller flera inlägg fram över. Men först ut vill jag faktiskt visa mina underbara tärnors gåvor. För, det är ju ändå de som har stått vid min sida - genom allt det mest jobbiga och nu mest underbara jag upplevt. Det går inte att förklara den tacksamhet och kärlek en känner för sina vänner, systrar. Men det är självfallet obeskrivlig och enorm. 
 
 
 
 
 
Tärnornas gåvor ville jag skulle vara både personliga och speciella, precis vad de är för mig. Därför valde jag att beställa lådor med rosett och deras namn på i guld. Redan där är jag supernöjd med gåvan. Att få en box som man dels kan ha som inredning, men även med sitt namn på känns ju lite extra piffigt. Och så blev dem så fina!
I deras presentbox har jag även lagt ner personliga champagneglas med deras namn på + Bridesmaid + vårt datum på: 2018-05-26. Ett sådant glas fick även jag. 
 
Något som är ett "måste" till sina tärnor är ju varsin kimono. Dem fick varsin med deras namn på i färgen blush. O jag fick såklart en vit med mitt namn på i guld. Är ju förtjust i guldfärg, hehe. Mer i presentboxen fick de ett läppstift för dagen till ära, i en färg som jag tyckte passade dem, lösögonfransar, doftvax till exempelvis klädeslåda eller liknande. Det doftade gott när dem öppnade boxen. Och en guldfärgad Tangle Teezer hårborste. Mina tärnor fick även ett litet kärleksbrev med ett försök till att beskriva min tacksamhet och kärlek för dem. Och i locket har jag även klistrat fast ett foto med mig och respektive från vår nya HP sprocket skrivare.
 
 
Jag blev personligen väldigt nöjd med mina gåvor till tärnorna, även om inga pengar eller gåvor i hela vida världen kan visa min kärlek för dem. Det jag tänker på när jag ger något, det är vad jag själv uppskattar och tror dem hade uppskattat minst lika mycket. Och mina tärnor älskade sina gåvor, att det till och med blev en liten tår från dem. ♥
 
 



En födelsedag

| Dagligen
 
En söndag i födelsedagens tecken, och inte vilken födelsedag som helst - utan min blivande mans födelsedag! 
Även om det är nära inpå bröllopet så kan vi ju inte inte fira honom. Sagt och gjort, så bjöd jag på kalljästa frukostbullar och presenter på sängen. Och eftersom vi är uppe med tuppen, så hann vi handla jord och plantera två hortensior i trädgården innan det var dags för en liten födelsedagsfika med familjen. Vi bjöd på morgonens bullar, hallonpaj, kladdkaka med gräddglass och småkakor till kaffet. 
 
När lilla fikan var undan dukad så packade vi ner lite utav den och begav oss till hans morföräldrar som har ont i kropparna. Så fick vi myst med dem en stund innan det blev mat hos svärföräldrarna. En lagom dag!
 
Nu är det egentid vid sidan om varandra. Imorgon ska jag ner och göra en slutbesiktning av lägenheten innan jobb. Sedan är det slutshoppingen som sker i veckan. Snart händer det!</div



After Work

| Dagligen, Livsstil
 
Efter en lugn dag igår och en mysig stund till svärmor, så begav jag mig till Malmö för en AW med mina fina kollegor!
 
Ibland har man tur, och det har jag verkligen haft när det gäller mitt jobb. Man vet vad man har, man vet aldrig vad man får. Men lyckligtvis fick jag underbara kollegor för ett år sedan. Hur som helst så hade några av oss bestämt en liten Sushi-AW och så blev det.
 
 
 
Vi bokade bord på Restaurang Hai som ligger i Malmös innerstad. Vilket sägs vara en lite lyxigare variant av sushi än vanligtvis. Portionerna var inte stora, men alltid trevligt att prova något nytt. Har varit där en gång tidigare och tycker där är trevligt. Nästa gång blir det i Lund, för Simons syssling har öppnat en sushi restaurang här. Och dem gör jättefina upplägg! Måste testas.
</div



Doftar ljuvligt

| Bröllop, Dagligen
God morgon älskade lördag! Tänk att få vakna upp till en sådan här vacker och ledig lördag. Livskvalité för mig är det. Idag har vi mycket på agendan och därmed slogs ögonen upp tidigt trots en underbar kväll ute igår. 
Nu på morgonen har jag hunnit att jogga, fräscha till mig och ätit god frukost i köket även idag. Älskar den platsen! 
 
Nu är vi på väg (efter massa ärenden) ner mot huset och trädgården som vi ska låna till bröllopet nästa lördag. Enbart 7 dagar kvar nu. Svårt att greppa! Vet inte riktigt vad som är planen i trädgården idag, men vi vill ju göra den lite extra fin dels för vårt bröllop och sedan som tack för lånet. Det är obeskrivligt vad det betyder när man får bli vigd och ha sin dag hos sin bästa vän/tärna. Blir extra speciellt!
 
 
 
Apropå bröllopet så anlände dessa tre produkterna från Rituals/Åhlens i min brevlåda häromdagen. Det var tre för två erbjudande i förra veckan. Och självklart passade jag på att fynda god doft till toaletten under bröllopet. Tycker denna gröna doften, Ritual of Dao, passar till både män och kvinnor, unga som äldre. Den påminner lite om oliv-doft, vilket jag kan föredra på sådana här tillställningar. Det blev därför en tvål, handkräm och doftljus som får göra det lite extra trevligt när man går och pudrar näsan helt enkelt, hehe!



Fredagsfrukost

| Dagligen, Inredning
Glas och skål från Rosendahl är en ny favorit här hemma på frukostbordet.
 
Idag njuter jag av detta tillsammans med min fina hälft! I går anlände äntligen våra nya köksstolar och idag har vi hunnit äta en god fredagsfrukost tillsammans. Vilken lyx. Vi har turen, dagar som denna, att Simon arbetar två minuter från vår lilla lägenhet. För idag var vi båda supertrötta att han försov sig. Därmed fick det bli lite extra god frukost nu till hans jobbfrukost istället. 
 
Får njuta lite extra utav livet idag och reflektera en aning på allt som sker och skett. För gårdagens arbete var otroligt tungt. En tant somnade in och det tog hårdare än vad jag anat. Blev en tuff kväll på jobbet med mina kollegor, då vi alla grät och hade ont i kroppen efter farvälet. Vissa känns mer än andra och det är en stor nackdel med att jobba på ett äldreboende. Usch! Hon vilar fridfullt och skönt nu ♥
 
 
Får njuta lite extra utav denna underbara lägenhet. Vet att jag skrivit det i de senaste inläggen, men jag älskar att bo här. Att frukosten även smakade gudomligt vid vårt nya köksbord som vi har fått chansen att inviga idag till frukosten.
 
I eftermiddag kommer svärmor hit på en go kopp kaffe och senare ska jag in till Malmö för efterlängtad sushi och vin tillsammans med kollegor. Kan inte bli bättre start på helgen, eller vad säger ni?



Blombud

| Dagligen
Ännu en dag som vi får vakna upp till solsken och fågelkvitter. Vi blir bortskämda med den lyxen nu, men vi klagar inte, eller hur? Jag upplever att det ger en lite extra energi trots att kroppen är slut efter många arbetspass efter varandra. Vi inom vården är "bortskämda" med att vara lediga mitt i veckan och dylikt, så när man har jobbat mer än tre till fyra dagar i rad så är man trött.
 
I måndags fick jag dock något väldigt uppiggande, ett blombud. Min fina och bästa vän Amanda (tärna) skickade den vackraste blombuketten till mig. Och den känslan av uppvaktning är obeskrivlig. Buketten pryder den nya favorit vasen från Cervera och gör sig fint på vårt nya soffbord. 
 
Jag måste nypa mig i armen flera gånger per dag, känner jag. Att ett hem kan kännas så hemma direkt så fort man satte sina fötter här. Även att ens möbler blev ännu bättre i detta hemmet. Det finns så mycket känslor med denna flytten och jag kan rakt från hjärtat säga att det var det bästa som hänt mig. Vårt hem får mig att må otroligt bra.
 
 
Idag halvligger jag i soffan och dricker mängder av kaffe. Är som sagt väldigt trött i kropp och huvud. Tur är att jag är långledig från och med imorgon. Och då ska jag ut och äta sushi med mina kollegor på kvällen. Dessutom inväntar jag en leverans med våra nya köksstolar, som förhoppningsvis dyker upp nu innan jag måste bege mig mot tåget. 



Sovrumsdetaljer

| Inredning
 
 
Tänk att samma möbler kan bli ännu finare i ett annat rum! Vilken lycklig fredagsmorgon jag har haft hittills. Vakande såklart upp bredvid min blivande man, fick kaffe på sängen och lite extra pussar. När han gick till jobbet så satte jag igång en maskin tvätt och bytte sängkläder till dessa här ovan. Nya lakan till nya hemmet. Det blåa går i ett tema i vårat hem, och jag älskar den harmoni som återges utifrån färgen.
 
Efter en timmes promenad har jag äntligen slått mig ner i soffan med en frukostbricka. Det har regnat under natten, men nu börjar solen visa sin närvaro igen. För min del får det gärna vara lite tråkigare väder under helgen och nästa vecka. Sedan får det gärna vara fint under vår bröllopshelg.
 
 
Hemmet är långt ifrån klart, men tycker helt klart att mycket redan har fallit på plats. Sovrummet känns magnific:t. Och jag sover verkligen så mycket bättre här. Dock tycker jag det är lite svårt med detaljer, men tror även att det faller på plats med tiden. Nu har vi bott här lite mer än en vecka, och haft möblerna i fem dagar. Så det får gärna ta tid. 



Nya rutiner

| Dagligen
Vad guldvärt det har varit att ta några semesterdagar i samband med flytten. Sammanlagt jobbar jag bara 12 dagar under Maj, men det är klart värt det! För idag hann vi en kopp kaffe tillsammans innan hyresvärden kom hit och påbörjade lite fixande i lägenheten. Den är verkligen superfin, men väggar i badrum, kök och hall ska fixas enligt avtal samt lite småfel som förra ägaren lämnat efter sig. Små i-landsproblem helt enkelt.
 
Efter min frukost; gröt och citronvatten, skulle jag egentligen tagit mig en joggingtur. Fast i stället började jag röja ytterligare här hemma. Fick bort tomma flyttlådor, kastat skräp och även byggt ihop vårt nya köksbord. Himla härligt att få det fixat! Emellan har jag hunnit läsa ut en utav böckerna jag införskaffade igår, druckit ännu mer citronvatten och småfixat. S har fått nytt jobb, så han arbetar i vårt område - och nu när jag har semester så har vi chansen för lite kvalitetstid så som lunch. Blev ugnsbakad lax och potatis, lätt, gott och nyttigt.
 
Ytterligare en födelsedagspresent, karaff. Perfekt för citronvatten!
 
Denna våren har betytt mer än flytt och bröllop. Det har inneburit nya rutiner för mig, nya och hälsosamma rutiner. Därav är citronvatten en utav nämnarna som jag har infört. Även ytterligare mer motion, som all vardagsmotion, avkoppling, matlådor och framför allt tid för mig själv
 
Alla vet hur viktigt det är att rå om sig själv, på alla sätt och vis det är möjligt. Att finna sig själv och allt vad det innebär. Våren har verkligen varit stressad i och med flytten kom nu 20 dagar innan bröllopet. Och bara bröllopet är stressande nog. Mycket som skall klaffa och fixas, och det är ännu mer eftersom vi inte har någon som gör något för oss - så som lokal med servitriser och dylikt. Men detta är något vi har valt, och därefter har vi fått fixa. Hur som helst har det inneburit mycket prioriteringar och varit extra viktigt att fokusera på kost och motion. Detta är jag extra glad över nu när flytten har ägt rum. För det är extra roligt att komma ut, jogga, promenera, andas. Ny stad ger en möjlighet att utforska och vips så är det roligt att vara ute och gå igen. Detta blev rätt luddigt nu, men ni förstår mig. Jag trivs verkligen jättebra här redan, och det har inte ens gått en vecka! 



Ljuset i flyttkaoset

| Dagligen, Inredning
 
Vackra rosor som är köpta på torget, ny vas från Cervera och min Klong ljusstake på vårt
nya marmor bord. Ser ni skymten från vår uteplats?
 
Ikväll har vi äntligen slagit oss ner i soffan för lite lugn och ro. Jag med ett glas vin och en ny bok, och min blivande man startade ett TV-spel. Lagom sysselsättning efter en veckas slit med flytten, och än är det inte slut. 
 
Vi fick nycklarna i onsdags och redan då hade vi ett stort flyttlass med alla våra kartonger med oss. Vi hade även köpt med oss en luftmadrass som vi sov på från onsdags till söndags, då hämtade vi möblerna och mycket annat. Imorgon och onsdag blir det dock att hämta det som inte fick plats samt göra flyttstädningen utav den andra lägenheten. Sedan kan vi äntligen fokusera på nuet och framtiden. 
 
 
Men ack vad man hinner mycket, bara man är effektiv och på hugget. Nu har vi endast kartonger kvar som har tillhört vårt skrivbord, som vi tyvärr inte får plats med. Så där får vi hitta en piffig lösning på senare. Dessutom ska hyresvärdarna fixa badrum, hall och kök - som ligger på samma sida i lägenheten. Så där har vi inte ens dekorerat ännu. Imorgon ska vi även försöka få upp vårt nya köksbord, för de nya stolarna anländer nog snart.
 
Hur som helst, så känns detta verkligen som hemma. Den känslan är obeskrivlig och en väldigt härlig känsla. Nu hinner jag även få njuta av mina födelsedagspresenter, som ni ser på bilderna. Hunnit cykla och utforska en del utav Lund, S har haft svensexa i helgen och jag har även hunnit jogga en del redan. Tänk vad en flytt kan göra mycket!