Bröllopsgåvor

| Bröllop
-Inlägget innehåller reklamlänkar-
 
Något som vi har diskuterat en del här hemma är just; bröllopsgåvor. För vad kan man önska sig när man har allt eller inte känner något behov av materiella ting? Nu för tiden samlar inte många på en servis eller bestik, man har ofta ett hushåll med diverse prylar redan när man gifter sig. Och vad är egentligen rimligt att önska sig från andra? Som sagt är det många tankar som spökar angående detta, men jag tror vi har hittat en lösning.
 
 
Här under materiella gåvor är vi som sagt väldigt kluvna på vad som är rätt och fel att önska sig, finns det ens något rätt och fel? Fick faktiskt höra av en utav mina tärnor att vi har "högre standard" än vad hon själv har och att hon tycker att det är himla svårt att hitta en gåva till oss. Och detta gjorde mig faktiskt lite ledsen. För låt mig förklara. Att vi har valt att prioritera olika köp i vårt förhållande, till oss själva, vårt hem eller i gåvor som vi ger bort - det är ett val som vi har valt. Eller hur? Därmed tar vi inte det för givet eller "tvingar" någon att lägga den summan på oss, för det är något självvalt och något vi uppskattar att göra själv.
 
Hur som helst, det är inga onda tankar mellan mig och tärnan. Fick bara upp ögonen för detta perspektivet, och att det faktiskt är svårt att önska sig materiella ting. För om vi nu väljer att önska oss lite dyrare saker som bröllopsgåvor så kan vi 1. inte anta att folk har råd att köpa det 2. att de inte vill köpa det i den prisklassen. Som sagt, svårt!
 

1an | 2an | 3an | 4an | 5an | 6an

 
Å andra sidan så är dessa sex sakerna faktiskt något vi önskar oss här hemma. Och något vi förhoppningsvis kommer att uppskatta i flera år fram över, eller våra barn och så vidare. Tycker gåvor är svårt att önska sig, men det kanske ni förstår vid detta laget.
 
 
Det som är mycket lättare att önska sig är helt klart de personliga gåvorna, och där sätter bara fantasin gränsen. För att bli bjuden på en middag, bio eller bara en mysigare fika är ju underbart. Jag har hört att man behöver socialisera sig lite extra som gift, haha. Skämt och sido. Men att bli hembjuden eller utbjuden på middag är en sådan sak som vi uppskattar såå mycket. Eller en natt på hotell i en annan stad. Det skapar lite mer känsla bakom gåvan, skapar minnen för oss två och allt blir av en annan klass. 
 
Vi har kommit fram till att först på vår önskelista är (tråkigt nog) bidrag till en resa som vill göra tillsammans, rättare sagt en kryssning i Medelhavet. För dessa minnen som skapas när man får utforska världen tillsammans, de är ovärderliga och något som vi kan leva på hela livet. De materiella gåvorna kan vi ha hela livet, men det är ändå extra speciellt med att få vidga sina vyer och uppleva saker tillsammans. Vi sätter det högst på listan, för vi kan vara bostadslösa - bara vi får vara tillsammans. Förstår ni vår tanke? Samma gäller gåvor.
 
De personliga gåvorna har i slutändan högre värde än de materiella. Det blir en tanke bakom, kanske en upplevelse, eller tid med våra nära och kära. Och sådant går inte att värdera. Sedan är det ju inte priset bakom som ligger i vårt intresse, det är tanken och känslan. 
 



Anonym

Bra tänkt! Vi hade samma dilemma. Vissa vill ju prompt inte ge pengar eller presentkort i bröllopspresent, andra har inga problem med det. Vi gjorde en lång önskelista (gemensamt) där vi hade gåvor alltifrån 100kr till 3000kr. Vi fick både den dyraste och den billigaste, och båda används frekvent. Det kändes viktigt för oss att kunna inkludera alla oavsett inkomst i att kunna ge, för det kändes inte schysst att tvinga ngn som kanske lagt 500kr på möhippa, 1000kr på tågbiljetter hit och sedan några hundralappar på boende att lägga runt 500-1000kr på en present. Ger en pengar kan det ju kännas ännu värre att inte kunna ge många sedlar. Det funkade superbra för oss! Av de gåvor i den lägre prisklassen önskade vi oss muggar från Rörstrand och Design Letters, skål från iittala, ljuslyktor från Skultuna och typ ostknivar. Funkade toppen!


Kom ihåg mig?